Ibrahimovičs arī nākamsezon pārstāvēs "AC Milan"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas futbola zvaigzne Zlatans Ibrahimovičs pagarinājis līgumu ar Itālijas A sērijas komandu "AC Milan".

Vienošanās paredz, ka 38 gadus vecais uzbrucējs Milānas komandu pārstāvēs līdz 2020./2021.gada sezonas beigām. Jau iepriekš Itālijas mediji ziņoja, ka zviedrs piekritis līgumam par septiņiem miljoniem eiro.

Ibrahimovičs "AC Milan" pievienojās janvārī, kad noslēdza pusgada līgumu par 3,5 miljoniem eiro. Iepriekšējais līgums arī paredzēja iespēju to pagarināt uz vēl vienu gadu.

Uzbrucējs pēc pievienošanās Itālijas grandam apliecināja, ka savā vecumā futbola prasmes vēl nav zaudējis, un 20 spēlēs izcēlās ar 11 gūtiem vārtiem.

Pēc Ibrahimoviča pievienošanās Milānas komandai, tā no 11.pozīcijas turnīra tabulā pakāpās uz sesto, kurā arī noslēdza sezonu. Milānieši sezonu noslēdza ar 12 nezaudētu spēļu sēriju.

Ibrahimovičs "AC Milan" komandā spēlēja arī no 2010. līdz 2012.gadam, palīdzot vienībai izcīnīt savu līdz šim pēdējo titulu. Futbolists 61 spēlē izcēlās ar 42 vārtiem.

Iepriekšējās divas sezonas zviedru futbolists pavadīja ASV augstākās futbola līgas (MLS) klubā Losandželosas "Galaxy". Šajā laikā viņš aizvadīja 52 spēles, tajās izceļoties ar 56 vārtu guvumiem. "Galaxy" vienībai viņš pievienojās 2018.gada martā.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku viņš pārstāvēja Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United". 2016./2017. gada sezonā viņš bija pārliecinoši labākais Mančestras komandas vārtu guvējs, taču tās izskaņā gūts smags ceļgala savainojums lika viņam izlaist 2017./2018. gada sezonas sākumu.

Tiesa, Mančestras komanda tik un tā pagarināja līgumu ar Ibrahimoviču līdz 2017./2018.gada sezonas beigām. Savā pēdējā sezonā "United" rindās Zviedrijas izlases uzbrucējs aizvadīja tikai septiņas spēles un guva vienus vārtus.

Savas karjeras laikā Ibrahimovičs spēlējis arī "Malmo" (Zviedrija), Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", (abas - Itālija), "Barcelona" (Spānija) un Parīzes "Saint-Germain" (Francija) komandās.

Ar 62 vārtiem 116 spēlēs Ibrahimovičs ir Zviedrijas izlases valstsvienības visu laiku rezultatīvākais futbolists. Pēc 2016.gada Eiropas čempionāta viņš lika punktu karjerai izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu