Bertāns: Ļoti ceru, ka otrreiz tāds lidojums nebūs jāatkārto

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ieva Makare/LETA

Covid-19 pandēmijas dēļ Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Dāvis Bertāns kopā ar ģimeni no ASV uz Latviju devās ar privāto lidmašīnu, basketbolists pastāstīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Sporta studija".

Lidojums no Vašingtonas uz Rīgu izmaksāja ļoti dārgi, taču tas bija drošākais veids, kā Bertānam ar sievu, bērnu un suni atgriezties dzimtenē, kad NBA sezonu pavasarī pārtrauca Covid-19 uzliesmojuma dēļ.

"Bija jāpatukšo [bankas] konts, lai tiktu mājās. Vienīgais drošais variants bija doties mājās ar privāto lidmašīnu. Loti ceru, ka tas bija dārgākais lidojums manā dzīvē un ka tas otrreiz nebūs jādara," teica Bertāns.

Patlaban 27 gadus vecais Latvijas basketbolists aizvadījis savu labāko sezonu NBA spēlētāja karjerā. Rūjienietis šosezon Vašingtonas "Wizards" komandas sastāvā 54 mačos vidēji guva 15,4 punktus un trāpīja 3,7 tālmetienus.

Bertāns un viens no "Wizards" komandas līderiem Bredlijs Bīls nepiedalījās NBA sezonas turpinājumā. Vašingtonas klubam izredzes kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram bija samērā niecīgas.

"No vienas puses bija, no otras puses nebija viegli pieņemt lēmumu nespēlēt. Jūnija vidū aizlidoju (uz ASV) ar domu, ka es spēlēšu. Taču ļoti negribējās atstāt ģimeni uz diviem vai trim mēnešiem," atzina Bertāns.

"Pāris dienas vēlāk NBA paziņoja, ka komandas nedrīkst piespriest sodus, ja spēlētājs izlemj nespēlēt. Līgas vadība nolēma, ka spēlētājs vienkārši nesaņem algu par katru nenospēlētu spēli," pastāstīja basketbolists.

"Bija mirklis pārdomām. Parunāju ar aģentu, ģimeni. Ņemot vērā, ka gaidāms jaunais līgums, sapratām, ka spēlēt būtu neprātīgi un riskanti," sacīja Bertāns, pieminot risku gūt traumas.

Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka brīvo aģentu tirgū savā rīcībā Bertānu vēlas iegūt ne tikai "Wizards", bet arī Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks" un Atlantas "Hawks" komanda.

Kurā no arēnām Bertānam patīk spēlēt vislabāk - Fīniksā, Ņujorkā vai Atlantā?

"Ja tā vienkārši skatāmies, tad Atlantā arēna ir nesen remontēta un viss tur izskatās tāds jaunāks," sacīja Bertāns.

Vai gribētu spēlēt Atlantā? "Nē," smejoties atbildēja Latvijas basketbolists.

2018. gadā Bertāns vienojās ar Sanantonio "Spurs" komandu par divu gadu līgumu un 14 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Ziemeļamerikas mediji lēš, ka Bertāns starpsezonā parakstīs līgumu, kurā viņa atalgojums būs dubultojies salīdzinājumā ar līdzšinējo samaksu.

Bertāns aizvadījis četras sezonas NBA, pirmās trīs pārstāvot "Spurs" vienību. Regulārajā čempionātā viņa kontā 274 spēles, kurās vidēji gūti 8,0 punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu