Mediji: "Blue Jackets" varētu aizmainīt Merzļikinu vai Korpisalo uz citu NHL komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Kolumbusas "Blue Jackets" komandas vadība varētu aizmainīt vienu no vārtsargiem Elvi Merzļikinu vai Jonasu Korpisalo uz citu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

"Sportsnet" un "The Athletic" žurnālisti vēsta, ka "Blue Jackets" šajā starpsezonā vēlas pastiprināt sastāvu uzbrukuma līnijā. Lai to izdarītu, Kolumbusas klubs varētu veikt spēlētāju maiņu, darījumā iesaistot Merzļikinu vai Korpisalo.

"Blue Jackets" šosezon regulārajā čempionātā ieņēma vien 28. vietu gūto vārtu skaita ziņā. Kolumbusas hokejisti 70 spēlēs izpildīja 180 precīzus metienus. Tikai trīs komandas visā līgā guva vēl mazāk vārtu nekā "Blue Jackets".

Savukārt aizsardzībā "Blue Jackets" bija viena no labākajām komandām visā līgā. 70 mačos Kolumbusa ielaida 183 vārtus. Tas bija trešais labākais rādītājs pēc Dalasas "Stars" un Bostonas "Bruins".

Merzļikins savā NHL debijas sezonā sākumā spēlēja nestabili, taču gadu mijā viņa sniegums sāka uzlaboties. Pavasarī latviešu vārtsargs vienojās ar "Blue Jackets" par divu gadu līgumu un 8 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Pavasarī arī Korpisalo parakstīja jaunu līgumu ar "Blue Jackets". Viņš vienojās par divu gadu kontraktu, kas paredz algu 5,6 miljonu ASV dolāru apmērā. Merzļikins un Korpisalo ir salīdzinoši labi atalgoti, turklāt spēkos ļoti līdzīgi.

"Blue Jackets" sistēmā ir vēl viens latviešu vārtsargs - Matīss Kivlenieks, kurš šosezon debitēja NHL. Veiksmīga bija pirmā spēle, kurā viņš atvairīja 32 metienus un palīdzēja ar 2:1 izbraukumā pārspēt Ņujorkas "Rangers".

Kolumbusa vajadzības gadījumā var piesaistīt vēl divus jaunos vārtsargus - somu Veini Vehvilainenu, kurš šosezon spēlēja fārmklubā, kā arī krievu Daniilu Tarasovu no Somijas augstākās hokeja līgas.

Kolumbusas klubam starpsezonā nebūs neviena neierobežota brīvā aģenta, tāpēc komandai neatbrīvosies vieta algu budžetā, lai brīvo aģentu tirgū piesaistītu kādu uzbrucēju, kurš palīdzētu "Blue Jackets" kļūt rezultatīvākai.

Līdz ar to "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris soms Jarmo Kekalainens, visticamāk, veiks pārrunas ar citām NHL komandām, kuras varētu būt ieinteresētas iegūt labu vārtsargu apmaiņā pret rezultatīvu uzbrucēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu