"US Open": Sevastova centīsies sasniegt trešo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien prestižajā "Grand Slam" turnīrā "US Open" spēkiem mērosies ar Martu Kostjuku no Ukrainas, cenšoties sasniegt sacensību trešo kārtu. 

Sevastova (WTA 45.), kura turnīrā izlikta ar 31.numuru, otrajā kārtā tiksies ar ranga 137. pozīcijā esošo Kostjuku. Spēle uz 12. korta starp abām tenisistēm nenotiks ātrāk par plkst. 21.30 pēc Latvijas laika.

Pirms Sevastovas un Kostjukas dueļa uz 12. korta tiks aizvadītas vēl divas sieviešu vienspēles.

Pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (WTA 51.), bet Kostjuka ar 6-1, 6-2 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu (WTA 70.).

Sevastovai uzvara ļāva WTA tūrē pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju, kas sākās pagājušā gada oktobrī.

Šī dueļa uzvarētāja trešajā kārtā varētu tikties ar 2018.gada čempioni Naomi Osaku no Japānas, kura rangā ir devītā un "US Open" saņēmusi ceturto numuru.

Abas tenisistes iepriekš karjerā savā starpā nav spēlējušas.

Sevastovai "US Open" ir veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs karjerā - viņa Ņujorkā aizpērn spēlēja pusfinālā, bet pirms tam divus gadus pēc kārtas aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Pērn solis atpakaļ, jo pērn trešajā kārtā nācās atzīt horvātietes Petras Martičas pārākumu.

Tikmēr Kostjuka "Grand Slam" turnīros ne reizi nav tikusi tālāk par trešo kārtu, bet šosezon viņa tikai Prāgas un Lionas "International" turnīros spēja sasniegt pamatsacensības, bet iepriekš sportiste startējusi Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) sacensībās. Kairā W60 raudzes sacensībās viņa šogad izcīnīja uzvaru, bet kopumā šosezon ukrainietes rēķinā 19 mači, kuros svinēti 13 panākumi.

Sevastova šosezon uzvarējusi tikai divās no desmit spēlēm, iepriekšējo panākumu gūstot Federāciju kausā, kad tika pārspēta Serēna Viljamsa. WTA tūrē liepājnieces šīs sezonas bilance ir 1-7, bet, ieskaitot arī pērno gadu, viņai bija astoņu zaudējumu sērija.

Šovasar Sevastova piedalījās divos paraugturnīros Vācijā, vienā no tiem izcīnot uzvaru. Tāpat viņa bija Latvijas izlases sastāvā Tallinā notikušajā Igaunijas-Latvijas mačsacīkstē, abās vienspēlēs piekāpjoties ziemeļu kaimiņu vadošajām tenisistēm. Ranga punkti gan šajos turnīros netika dalīti.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Pēc Vimbldonas čempionāta atcelšanas "US Open" kļuva par šīs sezonas otru "Grand Slam" turnīru aiz Austrālijas čempionāta. Vēl šogad paredzēts arī Francijas atklātais čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu