Serēna Viljamsa sasniedz jaunu "US Open" rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: Reuters/ScanPix

Viena no visu laiku labākajām tenisistēm Serēna Viljamsa no ASV otrdien "US Open" turnīra pirmajā kārtā izcīnīja drošu panākumu, kas viņai bija jau 102. uzvara prestižajās sacensībās, tādējādi sasniedzot jaunu rekordu.

Viljamsa (WTA 8.) turnīrā izlikta ar trešo numuru un pirmajā kārtā ar 7-5, 6-3 uzvarēja savu tautieti Kristiju Anu (WTA 96.). 

Titulētā Viljamsa svinēja savu 102.uzvaru "US Open", apsteigdama Krisas Evertas iespēto - 101.panākums. Tas atklātajā ērā ir visu laiku labākais sniegums.

Viņa nākamajā kārtā tiksies ar krievieti Margaritu Gasparjanu (WTA 117.).

Uzvaru pirmajā kārtā svinēja arī vēl viena amerikāniete Sofija Kenina (WTA 4.), kurai turnīrā piešķirts otrais numurs. Viņa ar 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja Janīnu Vikmeijeri no Beļģijas (WTA 146.).

Otrajā kārtā Kenina tiksies ar Lejlahu Anniju Fernandesu no Kanādas (WTA 104.).

Tikmēr Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka (WTA 11.), kurai piešķirts piektais numurs, ar 7-6 (7:1), 6-4 pārspēja Oseanu Dodinu no Francijas (WTA 115.).

Turnīra nākamajā kārtā Sabaļenka spēkosies ar savu tautieti Viktoriju Azarenku (WTA 27.).

Savukārt Igaunijas tenisa otrā rakete Kaia Kanepi (WTA 100.) ar 6-2, 6-1 uzvarēja Katerīnu Siņiakovu no Čehijas (WTA 57.).

Uzvara igaunietei otrajā kārtā nozīmē tikšanos ar tunisieti Onsu Žabēru (WTA 31.). Žabēra sacensībās izlikta ar 27.numuru.

Atgriešanās WTA tūrē neveiksmīga izvērtās Kimai Klijstersai no Beļģijas, kura ar 6-3, 5-7, 1-6 zaudēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas (WTA 29.).

Klijstersa turnīrā startēja ar organizatoru īpašo ielūgumu.

Visbeidzot Garvinje Mugurusa no Spānijas (WTA 16.) ar 6-4, 6-4 pieveica japānieti Nao Hibino (WTA 78.).

Ar desmito numuru turnīrā izliktā tenisiste pēc mača atklāja, ka šo uzvaru velta savai draudzenei Karlai Svaresai Navarro, kura otrdien atklāja, ka viņai ir konstatēta Hodžkina limfoma.

Mugurusa nākamajā kārtā tiksies ar bulgārieti Tsvetanu Pironkovu, kura WTA rangā nav atrodama.

Trešdienas vakarā laukumā dosies arī Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 45.), kurai paredzēta cīņa ar ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 137.).  

Sevastova šajās sacensībās izlikta ar 31.numuru.

Pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nevarēs redzēt vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu