Kazakevičs: Latvijas izlases futbolistiem šobrīd nav viegli

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas izlases futbolistiem šobrīd nav viegli, jo no komandas jaunā galvenā trenera puses nāk diezgan liels informācijas apjoms, ceturtdien preses konferencē teica Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase ceturtdien Rīgā, "Daugavas stadionā", savā laukumā UEFA Nāciju līgas spēlē uzņems Andoras valstsvienību.

Debiju pie Latvijas izlases vadības grožiem piedzīvos komandas jaunais galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Mača sākums paredzēts plkst. 19.00.

Spēle notiks bez skatītāju klātbūtnes stadionā. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanālā TV6.

"Spēlētājiem šobrīd nav viegli, jo no manas puses nāk diezgan liels informācijas apjoms. Tāpat arī jaunā realitāte diktē to, ka mums daudz ar spēlētājiem ir jāstrādā ārpus laukuma. Ir ļoti būtiski, lai mēs pakāpeniski mainītu savu spēles stilu un izmantotu savas spēcīgākās puses," izteicās Kazakevičs.

Latvijas un Andoras izlases savā starpā spēkojušās 7 reizes. Latvijai ir 5 uzvaras, 2 mači noslēgušies neizšķirti. Gūto vārtu attiecība ir 14:1.

Iepriekšējās divas savstarpējās spēles notika 2018. gadā. Abi mači risinājās UEFA Nāciju līgas ietvaros un noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

"Ir būtiski, kā mēs reaģēsim uz sarežģītām situācijām laukumā - individuāli un kā komanda. Jā, rīt vēlamies kontrolēt bumbu, taču apzināmies, ka pret mums spēlēs labi organizēta komanda, kas jau ilgstoši spēlē kopā. Vēlamies pieturēties pie sava spēles plāna arī tad, kas saskaramies ar grūtībām. Tas, cik prasmīgi būsim ar bumbu un cik daudzveidīgi spēsim darboties, būs izšķiroši svarīgi."

"Situācija ir ierasta - ir atsevišķi spēlētāji, kuriem ir mazi savainojumi. Situāciju turpinām monitorēt un spēles rītā lemsim par sastāvu. Man ir pilnīga skaidrība, kāds būs mūsu rītdienas spēles plāns un taktiskie uzstādījumi. Arī spēlētājiem ir saprotams, kā mēs plānojam spēlēt," uzsvēra treneris.

"Mums ir ļoti būtiski, kā mēs sāksim Nāciju līgas ciklu, tāpēc rīt laukumā dosies labākie spēki. Fiziskā kondīcija spēlētājiem ir ļoti dažāda, taču tā nav unikāla situācija - izvēloties sastāvu, meklēsim balansu starp funkcionālo gatavību, meistarību un psiholoģisko varēšanu."

Latvija spēlēs UEFA Nāciju līgas vājākajā jeb D divīzijā, kurā komandas vēl sadalītas 2 grupās. 

Kazakeviča vadītajai komandai nākamā spēle būs svētdien izbraukumā pret Maltu. Vēl D divīzijas 1. grupā spēlēs arī Fēru salas.

Savukārt D divīzijas 2. grupā savā starpā spēkosies pundurvalstis Sanmarīno, Lihtenšteina un Gibraltārs. D divīzijā spēlē Eiropas vājākās futbola izlases.

UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C divīzijā jeb pēc spēka trešajā līmenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu