NBA "play-off": "Rockets" uzvar septītajā spēlē; "Heat" bilance jau 6-0

CopyDraugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: Reuters/ScanPix

Hjūstonas "Rockets" trešdien uzvarēja sērijas septītajā spēlē un iekļuva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfinālā, tikmēr Maiami "Heat" izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas šosezon "play-off" turnīrā un ieguva 2-0 pārsvaru Austrumu konferences pusfinālā.

"Rockets" ar 104:102 (29:30, 32:29, 24:21, 19:22) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku 4-3.

"Rockets" zvaigzne Džeimss Hārdens aizvadīja samērā pieticīgu spēli, realizējot tikai vienu no deviņiem tālmetieniem. Basketbolists, kurš izdaudzināts ar savu uzbrukumu, izšķirošajā brīdī demonstrēja lielisku spēli aizsardzībā un 4,8 sekundes pirms beigu signāla bloķēja Lū Dorta tālmetienu, kas, iespējams, atnestu "Thunder" komandai uzvaru.

Dorts pēdējās sekundēs pamanījās pieļaut kļūdu un divreiz pārkāpt noteikumus. Pie piezīmes arī tika Hārdens, bet 1,1 sekundi pirms pamatlaika beigām Danilo Galināri nerealizēja soda metienu. Bumba palika "Thunder" rīcībā, bet pēdējo izspēli apturēja Entonijs Leons Takers.

Hārdens maču noslēdza ar 17 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm, divām pārtvertām bumbām un trim bloķētiem metieniem. Pa 21 punktam guva Ēriks Gordons un Roberts Kovingtons, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet 20 punkti bija Raselam Vestbrukam.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Dorts, bet 19 punktus guva, 11 bumbas zem groziem izcīnīja un 12 rezultatīvas piespēles izdalīja Kriss Pols. 

"Rockets" konferences pusfinālā tiksies ar Losandželosas "Lakers", bet par otru ceļazīmi uz Rietumu finālu cīnīsies Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Clippers".

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālā 2-0 panākusi Maiami "Heat", kas ar 116:114 (38:29, 28:32, 24:26, 26:28) uzveica Milvoki "Bucks".

Uzvaru ar soda metieniem pēc finālsvilpes izrāva Džimijs Batlers, pret kuru noteikumus pārkāpa "Bucks" spožākā zvaigzne Jannis Adetokunbo.

Vismaz 11 un vairāk punktu guva septiņi "Heat" basketbolisti, bet rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Gorans Dragičs. 17 punktus guva Tailers Herro, bet 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Bemam Adebajo.

Pretiniekiem Adetokunbo guva 29 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet 23 punkti bija Krisam Midltonam.

"Heat" šosezon "play-off" turnīrā izcīnījusi jau sešas uzvaras pēc kārtas. Pirmajā kārtā "Heat" ar 4-0 pārspēja Indiānas "Pacers".

Otrā konferences pusfinālā Bostonas "Celtics" ir vadībā ar 2-0 pret Toronto "Raptors".

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu