Pirmajā skrējienā Sigulda-Līgatne-Sigulda laurus plūc Uldis Kļaviņš un Evita Ruskova

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

29. augustā Siguldas Jaunās pils parka vārtos tika dots starts pirmajam maratona skrējienam/pārgājienam Sigulda-Līgatne-Sigulda, kur dalībniekiem bija jāmēro ceļš pa esošo GNP dabas taku no Siguldas līdz Līgatnes dabas takām un pēc tam atpakaļ līdz Siguldas pilsdrupām.

Uz starta līnijas stājās 54 maratonisti, no kuriem finišu sasniedza 53. Vīru konkurencē teicamu rezultātu uzrādīja siguldietis Uldis Kļaviņš (komanda Rieksti) un Dainis Limanāns (komanda Rieksti), maratonu veicot zem 3 stundām. Labākajiem TOP6 skrējējiem balvās vērtīgas dāvanu kartes no veikala MySport:

1. Uldis Kļaviņš 2:53:40 (200EUR)

2. Dainis Limanāns 2:56:12 (150EUR)

3. Kristaps Bruners 3:18:57 (100EUR)

Sieviešu konkurencē startēja 15 dalībnieces un labākais rezultāts Evitai Ruskovai:

1. Evita Ruskova 3:46:49 (200EUR)

2. Gita Muceniece 3:53:07 (150EUR)

3. Līga Vībure 4:38:57 (100EUR)

20km distancē Līgatnes dabas takās uz starta līnijas stājās 26 vīri un 36 sievas. Labākais rezultāts vīriem Sergejam Ļetam no PATRIA SPORTLAND NBS, bet sievietēm pirmā finišu sasniedza Ieva Mauliņa no komandas BRIKSNIS.

5km distancē, kura vijās gar gleznaino Paradīzes kalnu, uz starta līnijas stājās 38 dalībnieki, starp kuriem arī 2 dalībnieki ratiņkrēslā. Arī 5km distance finišēja Siguldas pilsdrupu vārtos un ātrākais šajā distancē Denis Prikulis, bet sievietēm Emīlija Vahere-Abražune. Pilni sacensību rezultāti skatāmi bulta.lv.

Sigulda Adventures komandu kopvērtējumā notika sīvas cīņas starp 5 komandām: Rieksti, Maratona klubs, Riga Runners, Piejūras nūjotāju klubs un Reliģija. Vīru konkurencē komandu vērtējumā uzvaru svinēja SuperRieksti, sieviešu konkurencē Piejūras nūjotāju klubs, bet jauktajā grupā Riga Runners. Labākajām komandām vērtīgas dāvanu kartes no Sigulda Adventures – 120EUR, 90EUR un 60EUR vērtībā.

Pasākuma laikā notika arī pasaulē pirmais skrējiens ar tubu, kur konkursa kārtībā tika meklēts brīvprātīgais, kurš šo instrumentu nogādās no Līgatnes līdz Siguldas pilsdrupām (20km). Šis gods tika uzticēts Latvijas virtuālā skrējēju kluba NOSKRIEN dibinātājam, Vilkaču maratons organizatoram un Stirnubuks taku skrējiena seriāla balstam Signim Vāverem. Lūk Sigņa komentārs:

"Esmu par skriešanas attīstību un jaunu sacensību rašanās ir viens no to veidiem. Protams, ka sacensību ir daudz un katrs tās organizators meklē to īpašo, kas būs viņa sacensībās un, ja man ir iespēja tam palīdzēt notikt - varu nest arī tubu. Protams, necerēju, ka būs tik liels "konkurss," ka vajadzēs iziet atlasi - skriet ar flautu, klarneti, trombonu un diez kā to instrumentu tur sauca, bet nu visur biju labākais un tāpēc tuba tika man. Jokoju gan, neviens cits nebija tik stulbs, lai skrietu pakaļ tubai un nestu to atpakaļ. Pāris dienas pirms mača paskatījos, kā tā tuba izskatās un kājas bija stīvas. 13,6 kg un pusmaratons nešķita laba ideja. Bet nu kas sarunāts, sarunāts. Piegāju pavisam vienkārši - aizskriešu uz Līgatni un tad jau redzēšu kas un kā. Izrādījās, ka tuba nemaz nav tik liela tuba un nest bija viegli. Skriet gan negribējās, bet gala rezultātā nebija pat mans sliktākais maratona laiks. Man liekas, ka nākamajiem arī vajadzētu no Siguldas aizskriet tai pakaļ - labi tas skan un man būtu iespējas tikt atkal pie nešanas. Un nākamajiem varu ieteikt, ka tas ir reāli labs pasākums - iepūt un visi priecājās, pat nepūt un pretīmnācēji tevi paslavē un uzmundrina. Satiku lielu grupu ar pārgājienā ejošiem un saņēmu ovācijas, aplausus un jutos kā mega zvaigzne. Finišs vispār. Es nekad neuzvarēšu maratonā, bet tad jutos kā uzvarētājs."

Pasākums tika rīkots sadarbībā ar biedrību "Cerību spārni", kura labākajiem skrējējiem dāvāja sociālā uzņēmuma "Visi var" ražotos ugunskura iekurus. Savukārt katrs 1 EUR no dalībnieku pieteikumiem tika pievienots kopējam ziedojumam biedrībai "Cerību spārni". Šīs akcijas laikā kopā saziedoti 177,5 EUR.

Īpašs paldies sacensību sadarbības partneriem:

veikalam MySport par vērtīgām dāvanu kartēm,

ISOSTAR par enerģijas lādiņu startā,

Kokmuižas alus par lielisko dzērienu finišā,

Mūsu bio tirgus par izcilām ķiploku pīnēm, ziedu pušķiem, un sacensību atmosfēru,

Kokradis.lv par videi draudzīgām medaļām,

Siguldas spieķim - Antrai Plavgo,

Sigulda Adventures par komandu cīņām un elektro velosipēdiem ērtai trases apsekošanai,

TVNET par publicitāti,

3s.lv par apskaņošanu,

Arturs Onzuls par maratona trases uzmērīšanu,

VENDEN par dzirdināšanas servisu,

vīna darītavai ZILVER - par lieliskiem ogu vīniem,

Pulsometrs.lv par publicitāti,

Veselības centram 4 par medicīnas servisu,

AS CATA par dalībnieku nogādāšanu no Siguldas līdz Līgatnes dabas takām,

Apsardzes dienestam GRIFS AG,

Kungu Rijai par izcilo zupu finišā,

Teltispasakumiem.lv par nojumēm,

Siguldas Dizains par drukas darbiem,

Juris Dzenis (Taku Skrējējs) un Mārtiņš Klišāns par foto un video,

Sigulda Aizrauj!,

Biedrībai "Cerību spārni" un "Visi var" par iesaistīšanos,

Dabas aizsardzības pārvaldei un GNP,

Līgatnes novadam un Līgatnes dabas takām,

Līgatnes pūtēju orķestrim Anatolija Terentjeva vadībā,

Siguldas pagasta pūtēju orķestrim Ginta Kalniņa vadībā,

kvintetam "Acumirklis".

Dalībniekiem, tiesnešiem, brīvprātīgajiem un līdzjutējiem par lielisko atmosfēru!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu