Kazakevičs: Mums uzreiz pēc spēles bija diezgan nopietna saruna

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas izlases futbolistu reakcijas atsevišķās spēles situācijās nebija tādas, kādas gaida komandas galvenais treneris, pēc debijas mača preses konferencē sacīja jaunais valstsvienības stūrmanis Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase ceturtdien UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmajā spēlē savā laukumā "Daugavas stadionā" nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Andoru.

Debiju pie Latvijas valstsvienības stūres piedzīvoja galvenais treneris Dainis Kazakevičs, bet pirmo reizi izlases sastāvā laukumā devās Alvis Jaunzems.

Jānis Ikaunieks spēles 56. minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu, savukārt 80. minūtē Andrejs Cigaņiks trāpīja pa vārtu stabu.

Latvijas izlase izdarīja 18 sitienus, bet pretinieki sešus. Vārtu rāmī Latvijas futbolisti bumbu raidīja četras reizes, bet Andoras spēlētāji nevienu. 

Latvijas un Andoras futbolisti jau trešo spēli pēc kārtas cīnījās neizšķirti 0:0. Ar šādu rezultātu noslēdzās divi dueļi arī 2018. gadā.

Neizšķirts pret Andoru jaunā UEFA Nāciju līgas cikla ievadā Latvijas izlasei ir neveiksmīgs rezultāts, taču nekādu iemeslu panikai nav, jo komanda atrodas sava ceļa sākumā, norāda Kazakevičs.

"Pilnīgi skaidrs, ka rezultāts mums ir negatīvs. Atslēgas epizodes mums neizdevās, un neizdevās pats svarīgākais – gūt vārtus. Mums ir vairākas epizodes, par kurām padomāt - nerealizēts 11 metru soda sitiens, sarkanā kartīte un neizmantotās iespējas," pauda Kazakevičs.

"Lai arī nekādas panikas nav, daudz pozitīvā nevaru pateikt. Netikām galā ar to, kam bijām gatavojušies. Tāpat brīžiem netikām galā ar savām emocijām, nospēlējot pretiniekam parocīgi."

71. minūtē Vladislavs Gutkovskis iesita pretiniekam, saņēma sarkano kartīti un tika noraidīts no laukuma, tādējādi Latvijas izlasei nācās spēlēt skaitliskā mazākumā.

"Pirmajā puslaikā uzbrukumā nedarbojāmies līdz galam tā, kā bijām runājuši, tāpēc uz otro puslaiku pārkārtojāmies," cīņas gaitu komentēja treneris. "Kad atslēgas epizodes nepadodas un tiek pieļautas muļķīgas kļūdas, sarežģītu spēli ir grūti uzvarēt, jo visiem ir skaidrs, ka Andora ir sīksts pretinieks. Mums ir jākļūst pieaugušākiem savā rīcībā. Nopietni strādājam pie tā, lai komanda attīstītos un kļūtu spēcīgāka. Mums uzreiz pēc spēles bija diezgan nopietna saruna, jo spēlētāju reakcijas atsevišķās situācijās nebija tādas, kādas gaidu. Mūsu kopīgais darbs ir tikai sācies. Šādai spēlei ir mūs jārūda, lai mēs virzītos uz priekšu. Es ticu šiem spēlētājiem. Lai arī sniegums nepadevās, es neesmu viņos vīlies. Mums ir vajadzīgs laiks, un tas ir fakts."

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs svētdien izbraukumā pret Maltu. Mača sākums paredzēts plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

UEFA Nāciju līgas turpinājumā D divīzijas 1. grupā Latvijai būs jāspēkojas arī pret Fēru salām. Pirmā apļa tikšanās paredzēta 10. oktobrī izbraukumā Torshavnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu