Medijs: Svaress piekritis pārejai no "Barcelona" uz "Juventus"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola granda "Barcelona" uzbrucējs Luiss Svaress piekritis pārejai uz Itālijas čempionvienību Turīnas "Juventus", taču galavārds pieder Katalonijas komandai, ziņo Lielbritānijas raidorganizācija BBC.

Kā ziņo BBC "Radio 5" korespondents Giljems Balagē, Svaress piekritis doties uz Itāliju un paredzams, ka pāreja varētu notikt bez maksas vai par niecīgu piemaksu.

Urugvajas izlases uzbrucējs ar Barselonas komandu 2016.gadā noslēdza līgumu, kurā vēl palicis viens gads. Viens no tā punktiem paredz, ka gadījumā, ja Svaress gaidāmajā sezonā piedalās vismaz 60% spēļu, līgums ar viņu jāpagarina uz vēl vienu gadu.

Svaresam gan pietiktu ar vienas sezonas atalgojumu, lai bez liekām problēmām pamestu "Barcelona", ziņo Balagē.

Tikmēr Itālijas mediji piektdien ziņo, ka Svaresam pirms pievienošanās "Juventus" būtu jāveic pilsonības pārbaude. Spānijā viņš ar savu pasi varēja spēlēt tāpēc, ka futbolista sieva ir itāliete, taču Itālijā prasības ir nedaudz striktākas.

Pirmo reizi Barselonā Svaress ieradās 2014.gadā, kad par 74 miljoniem sterliņu mārciņu (82,8 miljoniem eiro) pārnāca no Anglijas premjerlīgas komandas "Liverpool".

Pēcāk viņam Barselonas vienībā labu laiku izdevās spēlēt kopā ar brazīlieti Neimaru un argentīnieti Lionelu Mesi, kurš, iespējams, arī pametīs savu ilggadējo komandu.

Trijotne 2014./15.gada sezonā "Barcelona" rindās tika kronēta par valsts, kausa un arī UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem.

Svaresam kopā ar "Barcelona" vēlāk arī izdevās vēl trīsreiz triumfēt vietējā līgā, trīsreiz Karaļa kausa izcīņā, Spānijas Superkauss tika izcīnīts divas reizes, bet pa vienai trofejai bija arī UEFA Superkausā un klubu Pasaules kausā.

Svaress Barselonas komandā kopumā aizvadījis 283 spēles, kurās gūti 198 vārti.

Jau ziņots, ka "Barcelona" komandas stūri pārņēmis Ronalds Kūmans. Speciālists neilgi pēc stāšanās amatā veica pārrunas ar vairākiem futbolistiem, tostarp Svaresu, kuram tika norādīts, ka nākamsezon "Barcelona" sastāvā viņam vieta nav paredzēta.

Tāpat galvenais treneris sarunā ar Mesi norādīja, ka argentīnieša privilēģiju laiks komandā ir beidzies.

Pagājušajā sezonā "Barcelona" pirmo reizi pa seniem laikiem palika bez neviena titula. Spānijas čempionātā uzvaru svinēja tiešie konkurenti Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu