Mesi: Komunikācija ar ģimeni izvērtās par drāmu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Komunikācija ar sievu un bērniem, izklāstot vēlmi atstāt Spānijas futbola klubu "Barcelona", izvērtās par drāmu, intervijā portālam "Goal" pastāstīja slavenais Argentīnas futbolists Lionels Mesi.

Futbola superzvaigzne Mesi nolēmis vēl vienu sezonu aizvadīt "Barcelona" komandā, pieliekot punktu spekulācijām, kuram klubam viņš varētu pievienoties jau šajā starpsezonā.

Mesi augusta beigās informēja "Barcelona" kluba vadību par vēlmi pamest tituliem bagāto Spānijas komandu, taču tagad Argentīnas futbolists ir pārdomājis. Futbolista ģimene ļoti nevēlējās atstāt Barselonu.

"Tā bija brutāla drāma, kad komunicēju ar sievu un bērniem par vēlmi atstāt Barselonu," portāls "Goal" citē Mesi. "Visa ģimene sāka raudāt. Mani bērni nevēlējās atstāt Barselonu un mainīt skolas."

Mesi ir spēkā līgums ar "Barcelona" komandu līdz nākamās sezonas beigām. Kontraktā paredzēta 700 miljonus eiro liela līguma izpirkuma maksa, ko neviens cits futbola klubs pasaulē, visticamāk, nespēj atļauties.

Vienošanās gan paredz, ka sezonas beigās Mesi var atstāt "Barcelona" bez līguma izpirkuma maksas, taču Covid-19 pandēmijas dēļ šī sezona noslēdzās vēlāk. Lai atstātu klubu bez kompensācijas, Mesi lēmums par došanos prom bija jāpaziņo līdz 10. jūnijam.

"Es domāju un biju pārliecināts, ka varu bez samaksas doties prom. Vismaz tā allaž teica kluba prezidents [Hoseps Marija Bartomeu], ka pēc katras sezonas beigām varu izlemt - palikt vai nē," sacīja Mesi.

"Tagad viņi pieturas pie fakta, ka es savu lēmumu nepaziņoju pirms 10. jūnija, kaut arī tobrīd mēs cīnījāmies "La Liga" [Spānijas čempionātā], jo briesmīgais koronavīruss izmainīja sezonu," teica futbolists.

"Tāpēc turpināšu pārstāvēt klubu, jo prezidents pateica, ka vienīgais vaids, kā es varu atstāt komandu, ir samaksāt 700 miljonu eiro izpirkuma maksu, taču tas ir neiespējami," piebilda Mesi.

Argentīnas futbolists gan norādīja, ka viņš varēja tiesāties ar "Barcelona" klubu, taču viņš to nevēlējās darīt. Mesi pievienojās Barselonas kluba jauniešu sistēmai 2000. gadā 13 gadu vecumā.

"Bija vēl cits ceļš - tiesāties. Es nekad nesūdzētu tiesā "Barcelona". Tas ir klubs, ko es mīlu. Tas ir mana mūža klubs, es šeit izveidoju savu dzīvi. Tas man visu ir devis kopš es šeit ierados," sacīja Mesi.

"Es mīlu Barselonu. Es nekur citur neatradīšu labāku vietu, tomēr man ir tiesībās izlemt. Es biju gatavs meklēt jaunus mērķus un jaunus izaicinājumus. Un es zināju, ka rīt varēšu atgriezties, jo šeit Barselonā man ir viss."

33 gadus vecais Mesi norādīja, ka viņam bijuši daudzi piedāvājumi atstāt "Barcelona" un pelīt vēl lielāku naudu, taču viņš allaž palicis uzticīgs Spānijas klubam, kas viņam bērnībā palīdzēja ārstēt augšanas hormonu trūkumu.

"Katru gadu varēju doties prom un pelnīt vairāk naudas nekā Barselonā. Vienmēr esmu teicis, ka šeit bija manas mājas - tādas bija un aizvien ir manas sajūtas. Nolemt, ka citur būs labāk, bija grūts lēmums. Man vajadzēja pārmaiņas."

Mesi atzina, ka pēdējā laikā viņš vairs nav juties laimīgs "Barcelona" klubā. Ņemot vērā, ka viņa futbolista karjera tuvojas beigām, viņš vēlējies pārmaiņas.

"Es gribēju doties prom, jo domāju par savas futbolista dzīves pēdējiem gadiem, kurus vēlos pavadīt laimīgi. Pēdējā laikā neesmu juties laimīgs šajā klubā," norādīja Mesi.

Mesi sešas reizes atzīts par pasaules gada labāko futbolistu, desmit reizes triumfējis Spānijas čempionātā un četrreiz palīdzējis "Barcelona" triumfēt UEFA Čempionu līgā.

"Barcelona" sastāvā Mesi aizvadījis 730 spēles, argentīnietis kluba vēsturē ir labākais vārtu guvējs ar 634 precīziem sitieniem. Viņā palīdzējis klubam kopumā izcīnīt 33 dažādas trofejas.

Ārzemju mediji pēdējā laikā vairākkārt vēstīja, ka Mesi bija plānojis pārcelties uz Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "City", kura galvenais treneris ir spānis Peps Gvardiola. Viņš iepriekš karjerā vadīja Mesi pārstāvēto "Barcelona".

Tomēr vēl vismaz 10 mēnešus Mesi pārstāvēs "Barcelona" komandu. Vai viņš atstās Spānijas klubu nākamgad jūnijā? To rādīs laiks. Līgums argentīnietim ar komandu ir līdz 2021. gada 30. jūnijam.

Kā zināms, 2018. gadā negaidīti Spānijas grandu Madrides "Real" atstāja Portugāles zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārcēlās uz Itālijas klubu Turīnas "Juventus". Par viņa pārcelšanos samaksāja 100 miljonus eiro.

Ārzemju presē izskanējuši arī varianti, ka Mesi varētu pārcelties uz Itālijas klubu Milānas "Inter" vai Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu