Harels izpelnās NBA labākā sestā spēlētāja godu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Motrezls Harels
Motrezls Harels Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Clippers" spēlētājs Motrezls Harels piektdien tika atzīts par šīs sezonas līgas labāko rezervistu jeb sesto spēlētāju.

Harels šosezon vidēji spēlē guva 18,6 punktus un izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu, kas viņam bija karjeras labākais sniegums līdz šim.

Zīmīgi, ka Harels ir vienīgais ne aizsardzības spēlētājs kopš 2011.gada, kuram izdevies iegūt labākā rezervista balvu. Iepriekš to paveica Losandželosas "Lakers" spēlētājs Lamars Odoms.

Harels par jaunumiem uzzināja Orlando treniņa laikā dienu pirms Rietumu konferences pusfināla otrā mača ar Denveras "Nuggets". Par labajiem jaunumiem basketbolistu informēja viņa komandas biedri.

Labākā rezervista balva pie "Clippers" spēlētāja atrodas jau trešo gadu pēc kārtas, jo pagājušajā sezonā šo godu ieguva Lū Viljamss, bet vēl gadu iepriekš - Džamals Krovfords.

No 100 iespējamām pirmās vietas balsīm Harels ieguva 58 un kopumā sakrāja 397 punktus. 35 pirmās vietas saņēma Oklahomasitijas "Thunder" spēlētājs Deniss Šrēders, kura rēķinā 328 punkti, bet Viljamss ar septiņām pirmās vietas balsīm un 127 punktiem bija trešais.

Harels "Clippers" komandā nonāca 2017.gadā, kad maiņas darījuma rezultātā Losandželosā ieradās arī Patriks Beverlijs un Viljamss, bet uz Hjūstonas "Rockets" devās Kriss Pols.

"Clippers" galvenais treneris Doks Rivers neslēpa, ka pirmajos treniņos treneru štābā figurējušas idejas par Harela ievietošanu neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Harels gan savas prasmes apliecināja laukumā un pirmajā sezonā ar "Clippers" vidēji spēlē guva 11 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Otrajā sezonā viņš spēlē caurmērā guva 16,6 punktus un izcīnīja 6,5 bumbas zem groziem, veidojot lielisku sadarbību ar Viljamsu.

Šosezon Harels kopumā iekrāja 12 "double-double", 23 mačos, nākot laukumā no rezervistu soliņa, guva vismaz 20 punktus, kā rezultātā jau otro gadu palīdzēja "Clippers" rezervistiem būt rezultatīvākajiem līgā.

Par NBA šīs sezonas labāko debitantu tika atzīts Memfisas "Grizzlies" spēlētājs Dža Morants.

Sestdien Toronto "Raptors" lūkos sērijā panākt 2-2 pret Bostonas "Celtics", kas pēc trim mačiem ir vadībā ar 2-1. Tikmēr Losandželosas "Clippers" otro reizi tiksies ar Denveras "Nuggets", kas ir iedzinējos ar 0-1.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu