Viljamsa trīs setos pieveic Stīvensu un pārvar "US Open" trešo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa sestdien svinēja uzvaru ASV atklātā čempionāta trešās kārtas spēlē, tādējādi turpinot cīņu par savu 24. "Grand Slam" titulu.

Viljamsa, kura rangā ieņem astoto vietu un turnīrā izlikta ar trešo numuru, ar rezultātu 2-6, 6-2, 6-2 pārspēja savu tautieti Sloeinu Stīvensu, kura reitingā ir 39.pozīcijā un Ņujorkā spēlēja ar 26.numuru.

Viljamsas kontā šobrīd ir 23 "Grand Slam" tituli, par vienu mazāk nekā leģendārajai Mārgaretai Kortai. ASV viņa izcīnījusi sešus "Grand Slam" titulus, pēdējo no tiem - 2014.gadā.

Tikmēr Stīvensa savu līdz šim vienīgo "Grand Slam" titulu izcīnījusi 2017.gadā, kad triumfēja "US Open". Viņa Viljamsu uzvarējusi vienā no septiņām savstarpējām spēlēm, vienīgo reizi to paveicot 19 gadu vecumā 2013.gada Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Viljamsai nākamajā kārtā pretī stāsies grieķiete Marija Sakari, kura rangā ir 22.pozīcijā un "US Open" saņēmusi 15.numuru.

Tāpat astotdaļfinālā spēlēs arī šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Sofija Kenina. Ar otro numuru izliktā amerikāniete, kura rangā ieņem ceturto vietu, ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-3 guva virsroku pār tunisieti Onsu Žabēru (WTA 31.).

Kakla savainojuma dēļ trešajā kārtā no turnīrā izstājās kādreizējā fināliste Medisona Kīza no ASV. Ņujorkā septīto numuru saņēmusī Kīza, kura reitingā ieņem 14.pozīciju, ar 6-7 (4:7), 2-3 piekāpās francūzietei Alizē Kornē (WTA 56.).

Kornē pretiniece nākamajā kārtā būs bulgāriete Cvetana Pironkova, kurai šis ir atgriešanās turnīrs pēc trīs gadu pauzes. Pironkova, kura reitingā nav atrodama, trešās kārtas cīņā ar 6-4, 6-1 uzveica turnīra 18.raketi Donnu Vekiču no Horvātijas (WTA 24.).

Nākamajā kārtā spēlēs arī divkārtējā fināliste Viktorija Azarenka, baltkrievu tenisistei, kura rangā ieņem 27.vietu, ar 6-4, 6-2 pārspējot polieti Igu Švjonteku (WTA 53.).

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu