"Tour de France": Slovēņu dienā uzvar Pogačars; Rogličs kļūst par kopvērtējuma līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien svinēja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā posmā, kamēr par kopvērtējuma līderi kļuva viņa tautietis Primožs Rogličs.

Svētdien riteņbraucēji mēroja 153 kilometru garu distanci ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem, no kuriem pēdējam smaile bija nepilnus 20 kilometrus pirms finiša. Vēl piecus kilometrus pirms beigām solo atrāvienā bija šveicietis Marks Hirši ("Sunweb"), taču viņa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pakāpeniski ruka.

Posma uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā piedalījās pieci riteņbraucēji. Pirmais finiša līniju šķērsoja Pogačars (UAE), kurš pārspēja savu tautieti Rogliču ("Jumbo-Visma") un Hirši.

Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 12 minūtes un četras sekundes, latvietim ieņemot 49.vietu. Divi viņa komandas biedri finišēja pirmajā desmitniekā - nīderlandietis Bauke Molema bija sestais, bet austrālietis Ričijs Ports ieņēma devīto vietu.

Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation") atpalika 26 minūtes un trīs sekundes, kas viņam deva 90.pozīciju.

Pirmdien sportistiem ir brīvdiena, bet pirms otrdien gaidāmā līdzenumu posma par kopvērtējuma līderi kļuvis Rogličs, kurš tuvāko sekotāju Ehanu Bernalu ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 21 sekundi, bet vēl septiņas sekundes atpaliek francūzis Martēns Gijoms ("Cofidis, Solutions Credits"). Iepriekšējais līderis Edams Jeitss no Lielbritānijas ("Mitchelton-Scott") atkāpies uz astoto vietu.

Skujiņš līderim zaudē nedaudz vairāk nekā 48 minūtes, ierindojoties 44.pozīcijā. Neilands atpaliek vairāk nekā pusotru stundu un atrodams 85.vietā.

Kalna karaļa ieskaitē Skujiņš ar 24 punktiem ieņem piekto vietu, bet sprinteru ieskaitē viņš atrodams 21.pozīcijā. Neilands kalna karaļa ieskaitē atrodams 28.vietā, bet sprinteru ieskaitē viņš ar desmit punktiem ir 76.pozīcijā.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu