Jātniecei Penelei otrā vieta PK Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Laura Penele
Laura Penele Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas jātniece Laura Penele ar zirgu "Dundas V.D.M." svētdien sporta centrā "Kleisti" izcīnīja otro vietu Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma "Grand Prix" maršrutā.

Jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanas sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un tās notika jau 28.gadu.

Svētdien "Grand Prix" maršrutā ar 140/160 cm augstiem šķēršļiem startēja 31 sportiskais pāris, no kuriem tikai četri pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā, kuru neviens jātnieks neveica bez soda punktiem, uzvaru izcīnīja Rumānijas sportists Andrea Herks ar "Trocadero De Jarsey" - četri soda punkti/45,68 sekundēs. 

Otro vietu ieguva Laura Penele ar "Dundas V.D.M." - 4/46,80, bet trešā vieta bija lietuvietim Matam Petraitim ar "Goldcoast VDL" - 4/48,64. Piektajā pozīcijā ierindojās Kristaps Neretnieks ar "J’adore Van’t Voortveld", bet godalgotajā devītajā vietā Sabīne Siliņa ar "Fantast". 

Šis maršruts labākajiem sportistiem dod ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī papildus punktus kvalifikācijai Tokijas olimpiskajām spēlēm 2021.gadā.

Kā sarunā ar Latvijas Jātnieku federāciju (LJF) atzina Penele, pārlekšanā uz pēdējo šķērsli zirgs izslīdēja un viņai nācās viņu pieturēt. Viņasprāt, šis negadījums maksāja uzvaru. 

"Pirms manis visi sportisti jau pa šķērslim bija nogāzuši, bet es tāpat nedrīkstēju jāt pārāk lēni, lai būtu "tīri", jo vienmēr pastāv iespēja kaut ko nogāzt. Man uzreiz iedeva zvanu, lai gan vēl nebiju paspējusi pasveicināt tiesnešus. Gribēju zirgam parādīt šķēršļus, jo pārlekšanā laukumā atrodas tikai viens dalībnieks," LJF citē Peneles teikto.

Tāpat sportiste atzīst, ka viņai ļoti patika sacensību atmosfēra. Konkurence esot bijusi liela un jebkurš, kurš pieteicies uz "Grand Prix", teorētiski varēja iekļūt pārlekšanā. 

"Man paveicās ar izlozēto kārtas numuru. Biju vairāk pie beigām, līdz ar to, varēju paskatīties citus sportistus.Viegli negāja nevienam. Maršruts bija tehnisks un diezgan augsts. Tagad beidzot ir tā sajūta, ka sezona tikai sākas un ļoti žēl, ka starptautisko sacensību tuvākajā laikā vairs nebūs. Mēs neviens nezinām, kas būs turpmāk. Vismaz labi, ka es paspēju gada sākumā nostartēt Polijā," stāsta Penele.

Tikmēr maršrutā ar 125/130 centimetrus augstiem šķēršļiem uz laiku ar pārlēkšanu, kurā piedalījās 6/7 gadus veci zirgi, uzvarēja igaunis Reins Pils ar "Ilady" - 0/46,68. Otrajā vietā viņa tautietis Heikis Vatsels ar "Jabalou" - 0/47,9, bet trešais Kristaps Neretnieks ar "Centurio" - 4/44,47.

Savukārt maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem uz laiku ar pārlēkšanu pirmo vietu ieguva Uzbekistānas jātnieks Abdurahmons Abdulajevs ar "Camerlane" - 0/38,58. Otrais lietuvietis Mats Petraitis ar "Heineken" - 0/40,11, bet trešais igaunis Urmass Rāgs ar  "Ventisette" - 0/40,76.

Posma noslēdzošajā maršrutā, kurā notika sacensības ar 125 cm augstiem šķēršļiem uz laiku ar pārlēkšanu uzvaru izcīnīja igauniete Janelija Sāra ar zirgu "Ilsonne V Bareelhof" - 0 soda punkti/41,97 sekundes pārlēkšanā. Otrajā vietā lietuvietis Andruss Petrovs ar "Remember Me" - 0/43,45, bet trešajā vietā Markuss Roberts Vasiļjevs ar "Korall" - 0/46,69.

Jau ziņots, ka piektdien divos no četriem maršrutiem uzvaras laurus plūca pašmāju jātnieki Ģirts Bricis un Kristaps Neretnieks. Savukārt sestdien divos maršrutos pie panākumiem tika Gunārs Kletenbergs un Neretnieks.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notika 12 maršrutos.

Rīgas posma "Grand Prix" 2019.gadā uzvarēja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar zirgu "Moon Ray", ar kuru jātnieks ir kvalificējies Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu