Kazakevičs: Latvijas futbolistiem pietrūkst individuālās meistarības (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas izlases futbolistiem pietrūkst individuālās meistarības uzbrukumu noslēgumā, pēc otrās neveiksmes divās spēlēs sacīja valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase ar divām neveiksmēm sāka UEFA Nāciju līgas jauno ciklu. Ceturtdien savā laukumā nospēlēts neizšķirti 0:0 pret Andoru, bet svētdien izbraukumā neizšķirts 1:1 pret Maltu. Jāpiebilst, ka otrajā spēlē bumba mājinieku vārtos ielidoja no maltiešu futbolista, līdz ar to Latvijas spēlētāji divos mačos vārtus neguva.

"Otrā spēle pēc kārtas, kurā mums bija, manuprāt, pārsvars spēles ziņā. Tai pašā laikā mums neizdodas uzvarēt, neizdodas gūt vārtus. Pietrūkst individuālās meistarības uzbrukumu noslēgumā. Nevar teikt, ka mani šī problēma izbrīnītu, bet pirms šīm divām spēlēm gaidīju, ka pret šādiem pretiniekiem izskatīsimies kvalitatīvāk uzbrukumu noslēgumā," preses konferencē pēc spēles ar Maltu teica Kazakevičs.

Atbildot uz Latvijas žurnālistu jautājumu par to, vai spēlētājiem bija laukumam piemēroti apavi, treneris norādīja, ka tā nebija galvenā problēma spēlē. "Pāris epizodēs mums ar to bija mazliet problēmas. Pirmsspēles treniņā pamanījām, ka laukums un zāliens ir diezgan specifisks. Tas diezgan būtiski atšķīrās tad, kad bija slapjš un kad ne. Divās trijās epizodēs tas mums radīja kaut kādus sarežģījumus, bet tai pašā laikā jāatzīst - tā ne tuvu nebija mūsu galvenā problēma šoreiz."

"Jūs jau paši labi zinājāt situāciju, kāda mums šajā nometnē bija ar uzbrucējiem. Tās dēļ papildus uzaicinājām uz izlasi Raimondu Krolli. Ņemot vērā, ka nometnes pirmajā daļā Dāvis [Ikaunieks] bija savainots un netrenējās, tāpēc objektīvu iemeslu dēļ nebija vēl gatavs visu spēli rādīt savu labāko sniegumu. Tai pašā laikā cerējām uz viņa kvalitātēm spēles otrajā pusē, kad pretinieki jau būtu paguruši. Gaidījām, ka ar Dāvja iziešanu laukumā mums daudz kvalitatīvāk izdosies saasināt situāciju pretinieku vārtu tuvumā," treneris skaidroja vienu no veiktajām spēlētāju maiņām.

Preses konferencē Latvijas futbola izlases aizsargs Raivis Andris Jurkovskis atzina, ka viņš pieļāvis kļūdu, kas noveda pie vārtu zaudējuma.

"Pretinieki samainīja malas, es izvirzījos pretī spēlētājam, mēģināju apsteigt. Viņš tika man garām - es kļūdījos. Sekoja piespēle gar vārtiem un gūti vārti. Pēc tam centos vairs neiet tik šauri, lai viņam tās diagonāles tik bīstami vairs neietu cauri, lai viņš nebūtu tik aktīvs visu spēli. Un saucu Andreju [Cigaņiku] palīdzēt man aizsardzībā," sacīja Jurkovskis. 

"Piekrītu trenerim, ka pirmā puslaika vidū mums bija jāgūst otri vārti. Iniciatīva toreiz bija mūsu pusē. Panācām izlīdzinājumu un pie 1:1 sākām ofensīvu - vairāk uzbrukām, veidojām vārtu gūšanas iespējas. Domāju, vismaz viena no tām bija jāizmanto. Tad spēle būtu iegrozījusies citādi. Ja jāsalīdzina Andoru un Maltu, abas komandas spēlē diezgan līdzīgi. Tiesa, Maltai ir individuāli spēcīgāki spēlētāji. Man likās, ka Malta ir spēcīgāks pretinieks," uzskata Latvijas futbolists.

"Puslaiku pārtraukumā treneris aicināja vairāk iesaistīties divcīņās, uzvarēt tajās. Kopumā bija norādījums spēlēt agresīvāk. Vai esam uzlabojuši sniegumu salīdzinājumā ar pagājušo gadu? Grūti teikt. Pagājušajā gadā mums tomēr bija cita veida spēles, citi pretinieki, bijām spiesti spēlēt citādi. Varbūt var šķist, ka bumbas kontrole mums tagad ir lielāka, ka veidojam vairāk vārtu gūšanas iespēju, bet tas varbūt arī tāpēc, ka pretinieki šoreiz ir pavisam citi. Trūkst gūtu vārtu. Trūkst pārliecības izšķirošajos brīžos," domā Jurkovskis.

Latvijas izlasei 7. oktobrī paredzēta pārbaudes spēle pret Melnkalni. Pēc tam plānoti divi mači UEFA Nāciju līgā - 10. izbraukumā pret Fēru salām un 13. oktobrī savā laukumā pret Maltu.

UEFA Nāciju līgas D līgas 1. grupā pēc divām spēļu kārtām Fēru salu izlase ir līdere ar divām uzvarām jeb sešiem punktiem. Latvija ir otrā ar diviem punktiem, bet Maltai un Andorai ir pa vienam punktam.

Grupas uzvarētāja iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās futbola izlases. Pats zemākais līmenis ir D līgas 2. grupa, kur sacenšas Gibraltārs, Lihtenšteina un Sanmarīno.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu