VIDEO ⟩ Zverevs pirmo reizi karjerā sasniedz "US Open" ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: EPA/Scanpix

Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs svētdien Ņujorkā pirmo reizi karjerā sasniedza prestižā "US Open" turnīra ceturtdaļfinālu.

Zverevs (ATP 7.), kuram turnīrā piešķirts piektais numurs, ar 6-2, 6-2, 6-1 uzvarēja spāni Alehandro Davidoviču-Fokinu (ATP 99.).

Vācietim sasniedza karjeras ceturto "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, bet "US Open" tik tālu viņš iepriekš nebija ticis.

"Turnīrā būs jauns "Grand Slam" čempions," pēc Novaka Džokoviča diskvalifikācijas un uzvarēta mača teica Zverevs. "Domāju, ka tas būs viens no jaunākajiem "Grand Slam" čempioniem, ja Dominiku Tīmu var pieskaitīt pie jaunajiem."

"Domāju, ka turnīrs tikai tagad sāk kļūt interesants, jo zini, kurš tabulā atrodas kurā vietā un saproti, ar kuru spēlētāju vari vai nevari spēlēt."

Zverevam, uzvarot ceturtdaļfinālā, pusfinālā, visticamāk, būtu bijis jātiekas ar Džokoviču, taču viņš svētdien pirmā seta galotnē ar bumbiņu iesita par līnijtiesneses kaklu, kā rezultātā tika diskvalificēts.

Ceturtdaļfinālā Zverevs tiksies ar Bornu Čoriču no Horvātijas (ATP 32.), kuram piešķirts 27.numurs. Viņš ar 7-5, 6-1, 6-3 uzvarēja austrālieti Džordanu Tompsonu (ATP 63.).

Tikmēr turnīra 12.numurs Denis Šapovalovs no Kanādas (ATP 17.) ar 6-7 (0:7), 6-3, 6-4, 6-3 uzvarēja beļģi Dāvidu Gofēnu (ATP 10.), kurš bija izlikts ar septīto numuru.

Šapovalovs svētdien kļuva par pirmo kanādieti, kuram atklātajā ērā izdevies sasniegt "US Open" ceturtdaļfinālu.

Kanādietis ceturtdaļfinālā tiksies ar spāni Pavlo Karenjo-Bustu (ATP 27.), kuram piešķirts 20.numurs.

Tieši viņš astotdaļfinālā tikās ar Džokoviču.

Karenjo-Bustam "US Open" ir veiksmīgākais no "Grand Slam" turnīriem, jo 2017.gadā viņš Ņujorkā sasniedza pusfinālu.

Traumas dēļ prestižajā turnīrā nestartē pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers, bet iepriekš dalību atsauca arī spānis Rafaels Nadals, kurš "US Open" triumfēja pērn.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu