Kivlenieka konkurentu Vehvileinenu izīrē Somijas klubam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Veini Vehvilēinens
Veini Vehvilēinens Foto: www.clevelandmonsters.com

Somijas hokeja vārtsargs Veini Vehvileinens, kurš Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Klīvlendas "Monsters" par vietu sastāvā konkurēja ar Matīsu Kivlenieku, izīrēts Somijas čempionāta komandai Jiveskiles JYP, ziņo Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets".

Komanda un arī Somijas klubs ziņo, ka vārtsargs JYP komandai ticis izīrēts uz nenoteiktu laiku. Viņš uz Somiju devies, lai pirms gaidāmās NHL un AHL sezonas iegūtu spēļu praksi.

Vēl pirms došanās uz Ziemeļameriku, Vehvileinens Somijas spēcīgākajā čempionātā bija pavadījis četras sezonas un 2018.gadā tika kronēts par valsts čempionu.

Togad viņš ieguva līgas labākā vārtsarga balvu, ko vēlreiz savā rīcībā ieguva arī 2018./19.gada sezonā, kuru izdevās noslēgt ar zelta medaļu pasaules čempionātā.

Somijas čempionāta sākums paredzēts oktobra pirmajā dienā.

Aizvadītajā sezonā soms AHL čempionātā laukumā devās 33 spēlēs, tajās vidēji ielaižot 2,76 ripas un tverot 90,1% raidījumu. Viņam tā bija pirmā sezona ārpus dzimtenes.

Šogad Vehvileinenam bija iespēja arī pievienoties "Blue Jackets" izslēgšanas spēlēs, jo traumu guva Elvis Merzļikins. Viņš tika pieteikts kā trešais vārtsargs un pie iespējas netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu