VIDEO ⟩ Rubļovs revanšējas Beretīni un iekļūst "US Open" ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rubļovs
Andrejs Rubļovs Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tenisists Andrejs Rubļovs pirmdien sasniedza ASV atklātā čempionāta ("US Open") ceturtdaļfinālu.

Turnīra desmitais numurs Rubļovs, kurš ATP rangā ieņem 14.pozīciju, ceturtajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-3, 6-3 pārspēja itāli Mateo Beretīni, kurš ir reitingā ir astotais un Ņujorkā bija izsēts ar sesto numuru.

Pērn "US Open" šajā pašā fāzē trīs setos pārāks bija itālis. Ruļbovs ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā spēlēja arī 2017.gadā.

Ceturtdaļfinālā būs divu Krievijas tenisistu duelis, jo labāko astotniekā pirmdien iekļuva arī Daniils Medvedevs, kurš ir planētas piektā rakete un ASV izsēts ar trešo numuru. Medvedevs ceturtajā kārtā ar 6-4, 6-1, 6-0 apspēlēja amerikāni Fransisu Tjafo (ATP 82.).

Tieši ASV pērn Medvedevs pirmo reizi karjerā sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra finālu. Abi Krievijas tenisisti savā starpā spēkojušies divas reizes, pērn Sanktpēterburgas un Sinsinati turnīru ceturtdaļfinālos uzvarot Medvedevam.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedzis ranga trešais numurs un turnīra otrā rakete Dominiks Tīms no Austrijas. Ernesta Gulbja bijušais treniņu partneris ar 7-6 (7:4), 6-1, 6-1 apspēlēja 20 gadus veco kanādietis Fēliksu Ožjēru-Aljasimu (ATP 21.), kurš izsēts ar 15.numuru.

Tīms spēlējis trīs "Grand Slam" finālos, bet allaž zaudējis. "US Open" viņam labākais rezultāts ir pirms diviem gadiem sasniegtais ceturtdaļfināls un šogad viņš savu sniegumu ir atkārtojis.

Nākamajā kārtā viņam pretī stāsies "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitants Alekss de Minors no Austrālijas (ATP 28.). Ar 21.numuru izliktais de Minors ar 7-6 (8:6), 6-3, 6-2 apspēlēja kanādieti Vaseku Pospisilu (ATP 94.).

"US Open" astotdaļfinālu pirmo reizi vēsturē bija sasnieguši trīs Kanādas tenisisti, bet vienīgais no viņiem tālāk tika Deniss Šapovalovs.

Traumas dēļ prestižajā turnīrā nestartē pieredzējušais šveicietis Rodžers Federers, bet iepriekš dalību atsauca arī spānis Rafaels Nadals, kurš "US Open" triumfēja pērn. Tikmēr ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs astotdaļfināla spēlē nesportiskas rīcības dēļ tika diskvalificēts no turnīra.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu