Džošua ar dzēlīgu apgalvojumu noniecina Fjūriju un Vailderu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

IBF, IBO, WBA un WBO pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā brits Entonijs Džošua ar dzēlīgu apgalvojumu noniecinājis divus citus bokserus - britu Taisonu Fjūriju un amerikāni Deonteju Vailderu.

"Fjūrijs profesionālajā boksā ir krietni ilgāk nekā es. Viņam vajadzētu drīzumā gatavoties noslēgt karjeru," intervijā "Sky Sports" par savu tautieti izteicās Lielbritānijas bokseris Džošua. 

"Es izaicināšu Fjūriju. Es izaicināšu Vailderu. Šie vīri nav lielākie vārdi, salīdzinot ar tiem, kuri stājušies man pretī. Viņi ir vienkārši kārtējie smagsvari," nievājoši izteicās brits.

"Caurskatiet manu statistiku. Viņi nav labākie cīkstoņi, kādus esmu izaicinājis. Kad vien viņi būs gatavi, es būšu gatavs cīnīties," piebilda Džošua.

Karjeras laikā Džošua lielākā uzvara ir cīņā pret bijušo pasaules čempionu Vladimiru Kļičko. Tiesa, arī Fjūrijam ir izdevies pārspēt slaveno Ukrainas bokseri.

Džošua nākamais duelis paredzēts pret Bulgārijas bokseri Kubratu Puļevu, kurš ir obligātais pretendents cīņai par IBF jostu.

Savukārt Fjūrijs un Vailders noskaidros uzvarētāju triloģijā. Pirmā cīņa noslēdzās neizšķirti, bet otrajā uzvarēja brits, iegūstot WBC pasaules čempiona titulu. 

Ja gaidāmajos dueļos uzvarēs Džošua un Fjūrijs, abi Lielbritānijas labākie boksa smagsvari jau ir vienojušies cīnīties savā starpā, noskaidrojot neapstrīdamu pasaules čempionu.

Līdz šim pēdējo reizi smagsvaru kategorijā par "undisputed" jeb neapstrīdamu pasaules čempionu tika kronēts Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība.

Lūiss laika posmā no 1999. gada 13. novembra līdz 2000. gada 29. aprīlim bija neapstrīdams pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā ar WBC, WBA un IBF organizāciju jostām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu