Alkohola atkarību uzveikušais Balcera komandas biedrs Raiens saņem NHL balvu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobijs Raiens
Bobijs Raiens Foto: Reuters/ScanPix

Alkohola atkarību uzveikušais Rūdolfa Balcera komandas biedrs Bobijs Raiens saņēmis Nacionālās hokeja līgas (NHL) balvu, kas nosaukta Bila Mastertona vārdā.

Šo balvu pasniedz kopš 1967./68. gada NHL sezonas. Balvu piešķir hokejistam, kuru raksturo neatlaidība, godīgums un ziedošanās hokejam.

Raienam balva piešķirta par atklātību cīņā ar alkoholismu, tādējādi kalpojot par paraugu citiem, kā cīnīties ar atkarībām.

Patlaban 33 gadus vecais Raiens pērn 20. novembrī sāka NHL un līgas spēlētāju asociācijas programmu cīņā ar alkoholismu.

Raiens atgriezās laukumā 25. februāra spēlē pret Nešvilas "Predators", kurā viņam neizdevās izcelties ar rezultativitātes punktiem.

Savukārt jau nākamajā mačā, kas Raienam bija pirmā mājas spēle kopš cīņas ar alkohola atkarību, Otavas līdzjutēju priekšā viņš izcēlās ar "hat-trick".

Raiens vienā spēlē ar trīs vārtu guvumiem izcēlās piekto reizi NHL spēlētāja karjerā. Zīmīgi, ka tobrīd bija pagājušas 100 dienas, kopš viņš sāka ārstēšanos.

"Šī balva man daudz nozīmē. Taču es ceru, ka tā vēl nozīmīgāka ir manai sievai, kura daudz ziedoja, lai es būtu šeit," pateicību sievai Daniellei pauda Raiens.

"Daudzi komandas biedri sūtīja man labus vēlējumus. Daudzi sazinājās ar mani arī vasarā, vienkārši pārbaudot, kā man klājas. Tas man ļoti palīdzēja."

Šosezon "Senators" sastāvā Raiens piedalījās 24 spēlēs NHL regulārajā čempionātā, guva piecus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Kopumā karjerā Raienam šī ir 13. sezona NHL, no kurām pirmās sešas viņš spēlēja Anaheimas "Ducks" komandā, bet septīto gadu viņš pārstāv "Senators".

2015. gadā Raiens piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē, bet 2010. gadā viņš pārstāvēja ASV izlasi, kas izcīnīja sudraba medaļas Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

"Ducks" komanda Raienu izvēlējās ar otro numuru 2005. gada NHL draftā, kad Pitsburgas "Penguins" ar pirmo numuru izvēlējās slaveno kanādieti Sidniju Krosbiju.

Pēc portāla "capfriendly.com" datiem Raiens karjerā nopelnījis aptuveni 60 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu