Nadals pēc septiņu mēnešu pauzes apstiprinājis dalību Romas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: Reuters/ScanPix

Titulētais spāņu tenisists Rafaels Nadals otrdien apstiprinājis dalību Romas "Masters 1000" turnīrā, kas sportistam būs pirmās oficiālās sacensības pēc septiņu mēnešu pārtraukuma.

Jau ziņots, ka Nadals iepriekš atsauca dalību no "US Open" turnīra.

"Turnīrs Itālijā man vienmēr šķitis īpašs, bet šogad tas ir vēl nozīmīgāks, jo tās būs manas pirmās sacensības pēc ilgāka laika," video uzrunā teica deviņkārtējais Romas turnīra uzvarētājs.

Šosezon Nadals pēdējo turnīru aizvadīja februārī, svinot uzvaru Akapulko turnīrā.

Turnīrs Romā sākotnēji bija plānots maijā, bet Covid-19 radītās pandēmijas dēļ sacensības pārceltas uz 14.-21.septembri. Nadalam šīs sacensības kalpos kā iesildīšanās turnīrs pirms "French Open", kas plānots no 27.septembra līdz 11.oktobrim.

Tāpat zināms, ka Romā spēlēs arī Novaks Džokovičs, kurš aizvadītajā svētdienā par nesportisku rīcību tika diskvalificēts no "US Open" turnīra. Viņš pirmā seta galotnē ar bumbiņu traumēja līnijtiesnesi.

No ranga vadošā divdesmitnieka šajā turnīrā nespēlēs Rodžers Federers no Šveices (ATP 4.). Viņš aizvien dziedē kājas traumu.

Tikmēr dāmu konkurencē no vadošā desmitnieka nespēlēs vienīgi Ešlija Bārtija, kura otrdien atklāja, ka šosezon neplāno spēlēt Eiropā. Viņa piesardzību ievēro Covid-19 dēļ. Bārtija nepiedalīsies arī Francijas atklātajā čempionātā.

Arī Romas turnīrā spēlētājiem nāksies dzīvot "burbuļa" apstākļos, un regulāri būs jānodod Covid-19 testi. Savukārt tenisisti, kuri Romā ieradīsies no "US Open" turnīra, nebūs spiesti 14 dienas pavadīt karantīnā, kā tas noteikts citiem ieceļotājiem.

Tiek lēsts, ka šogad turnīra balvu fonds būs par 40% mazāks nekā pērn.

"Mūsu federācija pamatīgi cietusi ekonomikas ziņā," teica Itālijas Tenisa federācijas prezidents Andželo Binagi.

Līdz pat pēdējām brīdim pastāvēja cerība, ka Romas reģiona valdība tribīnēs ļaus izsēdināt arī konkrētu skaitu skatītāju, tomēr šī ideja netika atbalstīta. 

Pēcāk Binagi neslēpa, ka šādā gadījumā jēdzīgāk būtu bijis atcelt turnīru.

Tāpat Binagi pauda cerību, ka Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) apstiprinās turnīru Sardīnijā, kas plānots oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu