Ābols: Daļa hokejistu pirmajos treniņos bija stīvi, pārbijušies

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Jānis Škapars/TVNET

Debiju Latvijas "Optibet" hokeja virslīgā (OHL) galvenā trenera amatā trešdien (pl. 19.30) piedzīvos Artis Ābols, kura vadītā "Zemgale"/LLU savā laukumā uzņems Daugavpils "Dinaburgu". Trenerim jauns izaicinājums, pieredze. 

""Zemgale"/LLU mani uzrunāja. Pāris dienas padomāju un pieņēmu lēmumu. Miljonus līdz šim man neviens nav maksājis, lai es varētu nestrādāt gadu, divus, trīs un gaidīt, kad man pēkšņi piedāvās kļūt par KHL komandas galveno treneri," par nonākšanu Jelgavas komandā sacīja Ābols. "Man šobrīd ir interesanti. Saņēmu interesantu piedāvājumu. Viss ir tas pats, tikai līmenis cits. Emocijas ir tādas pašas kā Rīgas "Dinamo" vai Toljati "Lada" komandā."

"Zemgale"/LLU šosezon ir Rīgas "Dinamo" fārmklubs. 

Ābols pagājušajā sezonā bija viens no treneriem Rīgas "Dinamo" komandā. "Zemgale"/LLU sastāvā šosezon spēlēs arī tādi spēlētāji kā Rustams Begovs, Roberts Jekimovs un Kirils Tambijevs. 

"Ar "Zemgale"/LLU vienojāmies 13. augustā. Kopā esam trenējušies kopš tā laika un viņi vēl pirms tam uz ledus bija pāris dienas, treniņus," teica Ābols. "Man Aivars Zeltiņš [kluba direktors] teica, ka visi sākumā bija sabijušies, pārbijušies. Lai gan man liekas, ka es tik emocionāls neesmu, bet visi man saka, ka esmu gan. Laikam jau varu ātri aizsvilties, bet man ātri atiet. Liela daļa hokejistu pirmajos treniņos bijuši stīvi un nav spējuši parādīt savu līmeni. Protams, ir jāpaiet laikam, lai hokejisti saprastu manas prasības, kaut vai pierastu pie vingrinājumiem."

Sezonu ar "Zemgale"/LLU sāks iepriekš Rīgas "Dinamo" spēlējušie aizsargs Roberts Mamčics un uzbrucējs Emīls Ģēģeris, kuriem ir spēkā līgums ar "Dinamo", un sezonas laikā viņi varētu atgriezties KHL čempionātā. 

""Optibet" hokeja līga nevar pilnvērtīgi sagatavot spēlētāju KHL līmenim. "Zemgale"/LLU klubam sadarbība ar "Dinamo" gan ir ieguvums. Jaunajiem spēlētājiem šī sadarbība līdz Rīgas "Dinamo" šo ceļu nepadara īsāku, bet padara skaidrāku," pauda Ābols.

"Ja kāds no "Zemgale"/LLU spēlētājiem varētu apostīt Rīgas "Dinamo" gaisu, kaut uz treniņu tiktu uzaicināts, tas būtu ieguvums."

Ābols iepriekš kā treneris Latvijas čempionātā nav strādājis. Pagājušajā sezonā viņš OHL sekoja līdzi rezultātu līmenī. Priekšstatu par turnīru viņš guva Liepājā notikušajā "Amber Puck Pro" turnīrā, kurā Jelgavas komanda trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras.

"Zemgale"/LLU klubs neslēpj, ka mērķis ir izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Nodomu cīnīties par čempionu kausu publiski pauda arī "Mogo"/LSPA un "Olimp"/"Venta 2002" komanda. 

"Cīnīsimies par labāko četrinieku, bet, protams, gribam uzvarēt," sacīja Ābols. 

OHL čempionātā komandas kvalificēsies izslēgšanas spēļu turnīram, kurā uzvarētājs sērijā tiks noskaidrots līdz četrām uzvarām. 

22. decembrī "Volvo" hallē plānota OHL Zvaigžņu spēle, atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu