Džeimss: Tas ir kaut kas tāds, par ko nekad nebiju sapņojis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: EPA/Scanpix

Lebrons Džeimss nekad nebija sapņojis kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra jeb "play-off" uzvarām bagātāko spēlētāju, atzīst Losandželosas "Lakers" komandas zvaigzne.

Rietumu konferences pusfinālā otro uzvaru pēc kārtas otrdien izcīnīja "Lakers", kas ar rezultātu 102:92 apspēlēja Hjūstonas "Rockets", sērijā izvirzoties 2-1 vadībā.

Uzvarētāju labā Džeimss guva 36 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles, kā arī bloķēja četrus pretinieku metienus.

Džeimss pēc šīs uzvaras kļuva par NBA vēsturē "play-off" turnīrā panākumiem bagātāko spēlētāju. Viņa kontā tagad ir 162 uzvaras.

Līdz šim "play-off" mačos visvairāk uzvaru (161) bija Derekam Fišeram, kurš savulaik (2000., 2001., 2002., 2009., 2010. gadā) piecas reizes ar "Lakers" izcīnīja NBA čempionu titulu.

"Tas ir kaut kas tāds, par ko nekad nebiju sapņojis," Džeimsu citē ESPN. "Es līgā neienācu, kā puika sakot - vēlos būt pirmais "play-off" uzvarās." 

"Es allaž teicu, ka vēlos būt daļa no uzvarētāju kultūras. Vēlos būt uzvarētājs, kurš darīs visu nepieciešamo, lai palīdzētu komandas biedriem uzvarēt."

Džeimss iepriekš karjerā pārstāvējis arī Klīvlendas "Cavaliers" un Maiami "Heat" komandas. 2012.  un 2013. gadā viņš ar "Heat" kļuva par NBA čempionu, bet 2016. gadā ar "Cavaliers".  

"Tas nebūtu noticis bez komandas biedriem un treneriem, kas man bijuši šo gadu laikā. Palīdzēja ikviens no kluba personāla - bumbu padevēji, treneru asistenti, ģenerālmenedžeri, īpašnieki. Esmu bijis daļa no lieliskām organizācijām."

35 gadus vecais Džeimss ir arī visu laiku rezultatīvākais spēlētājs NBA "play-off" vēsturē. Viņš guvis 7096 punktus. Otrais rezultatīvākais ir leģendārais Maikls Džordans ar 5987 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu