Kāpēc Mesi izlēma palikt "Barcelona" komandā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: EPA/Scanpix

Pirms nedēļas futbola pasaulē klīda runas, ka viens no šā gadsimta spožākajiem futbola talantiem Lionels Mesi grasās pamest spāņu superklubu "Barcelona". Tomēr argentīniešu zvaigzne nolēma palikt uzticīgs Katalonijas vienībai un nedoties meklēt laimi citur. Kā Mesi nonāca pie šāda lēmuma?

Galvenais iemesls, kāpēc viņš nolēma palikt Spānijas grandā, bija, ka uzbrucējs ir lojāls klubam. Nesenā intervijā Mesi par šo situāciju izteicās šādi: "Es nekad nevarētu savu klubu iesūdzēt tiesā, tāpēc nolēmu palikt "Barcelona".

Pamest klubu Mesi mudināja vairākas neveiksmes šajā sezonā, un pēdējā nagla zārkā bija katastrofālā izgāšanās UEFA Čempiona līgas pusfinālā. Futbolists neveiksmēs vainoja dažādas kluba personas, vislielāko kritiku izpelnījās kluba prezidents Hoseps Bartomeu.

"Es vienmēr vēlējos piedalīties projektā, kas uzvar, lai kopā ar klubu iegūtu trofejas un turpinātu attīstīt kluba leģendu," atzina Mesi. "Ilgu laiku nav bijuši nekādi projekti, ļoti daudz jautājumu un maz atbilžu."

Viņš joprojām grib pamest klubu, iespējams, to darīs, kad beigsies līgums, jo daudzus šķēršļus pašlaik rada dažādas saistības ar līgumu, piemēram, izpirkuma summa, kuras vērtība ir 700 miljoni eiro. Futbolists nav gatavs tiesāties ar klubu, lai pārsūdzētu atsevišķus līguma punktus.

Cik ilgi Mesi paliks "Barcelona"?

Daudzi avoti vēsta, ka Katalonijas komanda ir gatava viņam piedāvāt divu gadu līgumu, kad beigsies pašreizējais (2021.gada vasara). Pašlaik argentīnieša nostāja ir, ka viņš sava līguma pēdējos 12 mēnešos atdos visus spēkus, kas viņam ir, lai palīdzētu kluba jaunajam trenerim Ronaldam Kūmanam izcīnīt visus iespējamos titulus.

Nākamā gada 10.jūnijā titulētajai Spānijas vienībai būs jauns prezidents, kas var likt Mesi apsvērt domu nepamest savu ilggadējo "pielaulāto partneri". Noteikti pēc futbolista rindā stāvēs daudzi. Pirmais iespaids par potenciālajiem klubiem radīsies janvāra transfēru logā. "Barcelona" būs priekšā smags darbs, lai uzlabotu attiecības ar vienu no šā gadsimta labākajiem futbolistiem. Cerības rada tas, ka Mesi pēc smagām neveiksmēm nacionālajā izlasē ir atgriezies un atkal uzvilcis savas valsts formu. Vai tāds pats stāsts būs ar klubu, tas ir cits jautājums.

Kā argentīnieša lēmums ietekmēja Mančestras "City"?

Anglijas premjerlīgas klubs bija viens no pirmajiem rindā, kas gribēja iegūt Mesi pēc tam, kad viņš deva signālus, ka vēlas pamest savu līdzšinējo komandu. Prestižajam sporta medijam "The Athletic" "City" pārstāvji pat vēstīja, ka viņi ļoti cītīgi apsprieda transfēru summu ar Spānijas vienību. Lai gan Mančestrai šovasar neizdevās Lionelu iegūt savās rindās, viņi noteikti būs galvenie favorīti arī nākamvasar.

Mesi ir palicis "Barcelona" uz gaidāmo sezonu, bet nākamā vasara argentīnieša sakarā solās būt vēl karstāka nekā šī. Lai piesaistītu Mesi, daudzi klubi būs gatavi plaši atvērt savus naudas maciņus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu