"Pafbet" LIBL pirmos mačus Latvijas basketbolisti aizvadīs 3. oktobrī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti
"VEF Rīga" basketbolisti Foto: @vefriga/Twiiter

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta 2020./21.gada sezona Latvijas komandām 3.oktobrī sāksies Ogrē, Liepājā un Rīgā, trešdien ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LIBL interneta mājaslapā ir publicēts Latvijas komandu savstarpējo spēļu kalendārs turnīra pirmajai daļai, kurā neprognozējamās Covid-19 pandēmijas uz starptautisko sacensību norisi dēļ no 3.oktobra līdz 5.decembrim savā starpā tiksies Latvijas komandas un savā starpā - Igaunijas klubi. Tā lēma līgas valde.

Latviju 2020./2021.gada sezonā pārstāvēs sešas komandas - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja".

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles. 3.oktobrī turnīru ievadīs trīs principiāli dueļi. Otro vietu līgas pamatturnīrā pagājušosezon ieņēmusī "Ogre" uzņems čempioni "VEF Rīga", Liepājā Kurzemes derbijā attiecības noskaidros mājinieki un "Ventspils", bet Rīgā studentu duelī "Latvijas Universitāte" tiksies ar Valmieras klubu.

Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

"Pirmā posma spēļu kalendārā atstāti "logi" Latvijas kausa izcīņas spēlēm un valstsvienības cīņām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kā arī ņemts vērā "VEF Rīga" spēļu kalendārs Čempionu līgā," kalendāra nianses skaidro Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks.

"Igaunijas komandu savstarpējo cīņu grafiku veido kolēģi kaimiņvalstī, un arī tas drīz tiks publicēts. Sagatavots un patlaban ar abu valstu klubiem tiek saskaņots arī kalendāra projekts otrajam posmam, kad paredzētas Latvijas un Igaunijas komandu savstarpējās spēles," piebilst Janičenoks. "Ceru, ka čempionāts varēs notikt saskaņā ar mūsu iecerēm, vienlaikus būsim gatavi arī dažādiem pavērsieniem, ja epidemioloģiskās situācijas dēļ ierobežojumi tiks pastiprināti."

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Roberta Štelmahera vadītajai "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu