"Tour de France": Skujiņš un Neilands 11. posmā finišē blakus otrā simta sākumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation") trešdien "Tour de France" 11.posmā finišēja 108.pozīcijā, par vienu vietu apsteidzot otru Latvijas pārstāvi velobraucienā Tomu Skujiņu ("Trek-Segafredo"), bet uzvaru posmā izcīnīja Keilebs Evanss no Austrālijas ("Lotto Soudal").

Trešdien sportisti mēroja 167,5 kilometrus garu distanci, kas pārsvarā atradās līdzenumā, ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu trases vidū.

Finišu reizē sasniedza 86 riteņbraucēju lielā grupa, ātrākajam izrādoties Evansam. Viņš finišēja ar laiku četras stundas un viena sekunde. Otro vietu ieguva slovēnis Peters Sagans ("BORA - hansgrohe"), bet trešo - īrs Sems Benets ("Deceuninck - Quick Step").

Evansam tā bija jau otrā uzvara šā gada velobrauciena posmā.

Kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") šo posmu noslēdza 33.vietā.

Neilands un Skujiņš austrālietim zaudēja minūti un 26 sekundes.

Kopvērtējumā Rogličs par 21 sekundi apsteidz kolumbieti Eganu Bernalu ("Ineos Grenadiers"). Vēl septiņas sekundes lēnāks ir francūzis Gijoms Martēns ("Cofidis, Solutions Crédits"). Skujiņš kopvērtējumā pakāpies par trim vietām un ierindojas 42.pozīcijā, līderim zaudējot nedaudz vairāk nekā 55 minūtes. Neilands no slovēņa atpaliek par teju stundu un 41 minūti, ieņemot 82.vietu.

Sprinteru ieskaitē Skujiņš ar 47 punktiem atrodams 24.pozīcijā, bet Neilandam izdevies iekrāt desmit punktus, kas ļauj aizņemt 82.vietu.

Kalna karaļa ieskaitē Skujiņš ar 24 punktiem joprojām ir piektais, kamēr Neilands ar diviem punktiem ir 28.pozīcijā.

Komandu kopējā ieskaitē Skujiņa pārstāvētā vienība līderei "Movistar" zaudē nepilnas piecas ar pusi minūtes un atrodas trešajā vietā.

Ceturtdien sportistiem nāksies mērot 218 kilometrus garu distanci, kurā jau būs divi ceturtās kategorijas un pa vienam trešās un otrās kategorijas kāpumam.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu