NBA apskatnieks Bertānu salīdzina ar Bogdanoviču un prognozē jaunā līguma algas apjomu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna alga jaunajā līgumā varētu būt pat teju trīsreiz lielāka nekā līdzšinējā kontraktā, prognozē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Kevins Brūms no portāla "BulletsForever.com".

Bertāns šosezon NBA regulārajā čempionātā 54 mačos vidēji spēlē Vašingtonas "Wizards" komandas rindās guva 15,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas.

Latvijas basketbolists apliecinājis sevi kā vienu no labākajiem trīspunktu metējiem. Rūjienietim noslēdzas divu gadu līgums par 14 miljoniem ASV dolāru.

"Turpinu domāt, ka tas ir maz ticams scenārijs, ka "Wizards" pagarinās līgumu ar Bertānu, vienojoties par "komandai draudzīgu" atalgojumu 12 līdz 15 miljoni sezonā," uzskata Brūms.

NBA apskatnieks lēš, ka Bertāns varētu pretendēt uz līdzīgu līgumu kā horvāts Bojans Bogdanovičs, kurš pērn ar Jūtas "Jazz" komandu vienojās par četru gadu līgumu un 73 miljonu dolāru atalgojumu (vidēji gadā 18,25 miljoni).

Bogdanovičs parakstīja šādu līgumu pēc sezonas, kurā viņam bija līdzīgi statistikas rādītāji kā šosezon Bertānam - vidēji 18,0 punkti un 4,1 pie groziem izcīnīta bumba. 

Tiesa, Bertāns ir izteiktāks trīspunktu metienu speciālists - šosezon vidēji mačā trāpīti 3,7 tālmetieni, bet Bogdanovičam pagājušajā sezonā 2,0 trejači.

Šosezon horvāts gan uzlaboja savus rādītājus - 20,2 punkti un vidēji 3,0 precīzi tālmetieni mačā.

"Es nebrīnītos, ja Bertānam izteiks piedāvājumus ar summu virs 20 miljoniem sezonā," apgalvo NBA apskatnieks.

"Sešas pēdas un 10 collas (2,08 metri) garais Bertāns labi kustas bez bumbas. Viņam ir ātrs metiens ar augstu bumbas atlaišanas punktu. Viņš izpildīs metienu pāri ikvienam pretiniekam. Viņš ir reāls ierocis uzbrukumā," uzskata Brūms.

NBA apskatnieks pauž viedokli, ka Bertānam ir arī trūkumi - cīņa par atlēkušajām bumbām un tikai 1,7 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē. 

"Tomēr viņš nav efektīvs cīņā par atlēkušajām bumbām un aizsardzībā. Viņš arī neveido labas izspēles, kaut vai tik daudz, cik to vajadzētu spēka uzbrucēja pozīcijā."

Brūms prognozē, ka "Wizards" komandai varētu izdoties pagarināt līgumu ar Bertānu, taču nāksies tērēt vairāk naudas nekā kluba vadībai un līdzjutējiem gribētos.

"Domāju, ka "Wizards" drīzāk pagarinās līgumu ar Bertānu. Izredzes vērtēju 60% apmērā. Taču domāju, ka izmaksas būs lielākas nekā komanda un tās fani vēlētos."

Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka uz Bertāna pakalpojumiem kandidēs vēl trīs komandas bez "Wizards".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu