Dāvis Bertāns: Mana atbildība ir sevi uzturēt formā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns.
Dāvis Bertāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājam Dāvim Bertānam šobrīd svarīgākais ir parakstīt jaunu līgumu, kā arī uzturēt sevi labā formā Latvijā, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Bertāns gan uzsvēra, ka pagaidām nav informēts par galējo Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) lēmumu saistībā ar Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Latvijas izlasei nākamās 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles paredzētas novembra beigās, taču pastāv iespēja, ka mači tiks pārcelti uz februāri.

Tāpat šobrīd nav zināms, kad sāksies 2020./2021.gada NBA sezona. Ja iepriekš kā nākamās sezonas sākums tika minēts decembris, tad, pārceļot uz vēlāku laiku brīvo aģentu tirgu un draftu, sezona varētu sākties vēl vēlāk - janvārī vai pat februārī.

Kamēr sportists atrodas Latvijā, trenējas piecas reizes nedēļā pa 2-3 stundām dienā. Visi treniņi notiek basketbola zālē.

"Atrast motivāciju, lai trenētos, reizēm nav viegli, jo šobrīd ir nepierasta rutīna - nav spēles.

Motivācija ir tā, ka es zinu, - tā ir mana atbildība sevi uzturēt formā. Tas ir arī veselīgi - ja es sešus mēnešus vienkārši sēdētu mājās, nezinu, vai tuvāko divu trīs gadu laikā atgrieztos augstākajā līmenī. Tā kā tas ir arī mans darbs," žurnālistiem stāstīja Bertāns.

Komandas pārstāvjiem pēc katra treniņa tiek nosūtīti sirds pulsa, kas parāda, kāda bijusi slodze, dati, lai cilvēki redz, ka Bertāns strādā. "Domāju, ka, ņemot vērā, ka man tuvojas 28 gadi un ir diezgan liela pieredze basketbolā, man komanda ļoti uzticas, ka uzturēšu sevi formā," paudis sportists.

Jautāts, kurai no NBA komandai viņš seko līdzi izslēgšanas spēlēs, basketbolists godīgi atbildēja, ka nevienai.

"Es šobrīd pievēršu laiku tam, ka sevi mēģinu uzturēt formā. Tas nav viegli - tomēr motivācija ir uzturēt sevi formā, jo nezinu, kad sāksies sezona. Šobrīd radusies unikāla iespēja pavadīt ļoti daudz laika ar ģimeni, kam es arī vairāk pievēršos," atklāja Bertāns.

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns aizvadīja 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs guva 15,4 punktus, sakrāja 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlēja, 0,7 reizes pārķēra bumbas un 0,6 reizes bloķēja pretinieku metienus.

Bertānam aizvadītā sezona bija nepārprotami labākā viņa NBA karjerā un paredzams, ka viņa atalgojums nākamajā līgumā būs jau krietni lielāks nekā līdz šim. Pirms aizmainīšanas uz "Wizards" latvietim bija divu gadu līgums ar Sanantonio "Spurs" par kopējo summu 14,5 miljoni ASV dolāru (12,9 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu