"Ņeftehimik" komanda nakti pavadījusi Rīgā, bet dienas pirmajā pusē lidos uz Krieviju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņižnekamskas "Ņeftehimik" hokejisti
Ņižnekamskas "Ņeftehimik" hokejisti Foto: www.hcnh.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižnekamskas "Ņeftehimik", kuras četriem dalībniekiem ceturtdienas vakarā pēc ielidošanās Rīgā tika noteikta saslimšana ar Covid-19, nakti pavadījusi Latvijas galvaspilsētā, taču šodien dienas pirmajā pusē jau lidos uz Sanktpēterburgu, teica Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

(Ar jaunāko informāciju papildināts teksts visā ziņā.)

Pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem Ņižnekamskas "Ņeftehimik" komandā tika pārcelta Rīgas "Dinamo" piektdien paredzētā Kontinentālās hokeja līgas spēle.

Abām komandām piektdien "Arēnā Rīga" plkst.19.30 bija jāuzsāk mačs, taču KHL ziņo, ka tas pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

Ņižņekamskas komanda pēc ielidošanas veica Covid-19 testus. Testēšanas procesā ir iesaistīti arī "Dinamo" komandas ārsti, tāpēc par situāciju Latvijas komanda uzzināja nekavējoties, skaidroja "Dinamo" preses sekretārs. 

""Ņeftehimik" vienība patlaban atrodas viesnīcā, bet šodien ar čarterreisu lidos uz Sanktpēterburgu," informēja Stepītis.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati gan liecina, ka Ņižņekamskas komandā ar Covid-19 inficējušies četri, nevis septiņi hokejisti. Šo informāciju piektdien aģentūrai LETA apstiprināja SPKC pārstāve Ilze Arāja un arī "Dinamo" preses sekretārs Stepītis.

Ņižņekamskas komanda dosies uz Sanktpēterburgu, kur tai tiks veiktas nākamās Covid-19 pārbaudes un arī antivielu tests. KHL ziņo, ka papildu testi ļaus iegūt precīzākus rezultātus un pieņemt lēmumu par komandas turpmāko izbraukuma sēriju.

Stepītis uzsvēra, ka neviens no "Dinamo" personāla darbiniekiem nav bijis tiešā kontaktā ar Krievijas komandu, savukārt "Ņeftehimik" iepriekšējā pretiniece Helsinku "Jokerit" nav sazinājusies ar Rīgas klubu.

Savukārt KHL piektdien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka uz nezināmu laiku pārcelta arī piektdien plānotā spēle starp "Jokerit" un Kazaņas "Ak Bars".

Ņemot vērā, ka Helsinku komandas spēlētāji uzskatāmi par tiešajām kontaktpersonām, viņiem būs jāveic papildu Covid-19 pārbaudes. Rezultāti, visticamāk, nebūs pieejami līdz ieplānotās spēles sākumam, tāpēc arī atcelta tikšanās ar Kazaņas klubu.

KHL ziņos, uz kuru datumu pārcelta spēle starp "Jokerit" un "Ak Bars".

"Dinamieši" nosacīto brīvdienu izmantos treniņa nolūkiem, lai veiksmīgāk sagatavotos pirmdien gaidāmajai izbraukuma spēlei pret Novosibirskas "Sibirj".

"Ņeftehimik" trešdien Helsinkos uzsāka izbraukuma sēriju, kurai bija jāturpinās Rīgā un Sanktpēterburgā.

Ņižņekamskas komanda sezonas sākumā nespēlē optimālajā sastāvā, jo tajā jau iepriekš tika konstatēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi.

"Dinamo" jauno sezonu sākusi ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Vienīgo panākumu izdevās izcīnīt pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Pēc pirmdienas cīņas ar "Sibirj" Rīgas komandai izbraukumā vēl paredzētas tikšanās ar Habarovskas "Amur" (16.septembris) un divas dienas vēlāk ar Nursultanas ""Baris".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu