Anglijas premjerlīgas ievadā uzvar "Arsenal" un "Liverpool"

CopyDraugiem X Whatsapp
Mo Salāhs.
Mo Salāhs. Foto: EPA/Scanpix

Ar Londonas "Arsenal" un "Liverpool" uzvaru sestdien sākusies Anglijas premjerlīgas futbolā sezona.

Čempionvienība "Liverpool" četras reizes savā laukumā izvirzījās vadībā. Trīsreiz neatlaidīgie pretinieki no Līdsas "United" atspēlējās, taču ceturto reizi to atkārtot nespēja. "Liverpool" svinēja panākumu ar 4:3 (3:2).

Jau ceturtajā minūtē par spēli ar loku soda laukumā uz 11 metru atzīmi devās Mohameds Salāhs, pārliecinoši realizēdams "pendeli" - 1:0 mājinieku labā.

Tikai astoņas minūtes vēlāk pēc 16 gadu pārtraukuma premjerlīgā spēlējošie viesi pretuzbrukumā atspēlējās ar precīzu sitienu pēc izcila Džeka Herisona sologājiena - 1:1.

Vēl pēc astoņām minūtēm mājinieki atkal izvirzījās vadībā pēc Virgila van Deika sitiena ar galvu pēc stūra sitiena izspēles. Taču jau pēc desmit minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts - 2:2, kad van Deiks viesu pretuzbrukumā kļūdījās, pēc tālās piespēles "noliekot" bumbu uz kājas Patrikam Bemfordam.

Salāhs 33.minūtē atkal vadībā izvirzīja čempionus, pēc standartsituācijas pie viņa atlēkušo bumbu ar kreiso kāju raidot vārtu tuvējā augšējā stūrī - 3:2.

Pēdējoreiz viesi atspēlējās 66.minūtē, kad pēc Eldera Koštas piespēles no labās malas soda laukumā ar diviem pieskārieniem bumbu vārtos nogādāja Mateušs Klihs.

Sensāciju nepieļāva Salāhs, noformējot pirmo "hat-trick" šīs sezonas čempionātā, panākot 4:3 ar 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Rodrigo veikto Fabinju klupināšanu.

Pārliecinošu uzvaru viesos svinēja "Arsenal", kas ar 3:0 (1:0) Londonā pieveica "Fulham".

Vārtus astotajā minūtē guva Aleksandrs Lakazets, 49.minūtē Gabriels un 57.minūtē Pjērs Emeriks Obamejangs.

Ar uzvaru čempionātu sāka vēl viens galvaspilsētas klubs Londonas "Crystal Palace", kas savā laukumā pieveica bijušo Mariana Pahara klubu "Southampton" ar 1:0 (1:0).

Pirmos vārtus mača 13.minūtē pretuzbrukumā pēc Endrosa Taunsenda centrējuma guva Vilfrīds Zaa.

82.minūtē videoatkārtojumā tika atcelti Zaas gūtie vārti aizmugures stāvokļa dēļ.

Pēdējā sestdienas mačā Ņūkāslas "United" viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja Vesthemas "United".

Vārtus 56.minūtē pēc Džefa Hendrika piespēles ar galvu soda laukumā guva Kalums Vilsons, ar karatista cienīgu spērienu apsteidzot mājinieku vārtsargu Lukašu Fabianski.

Hendriks pats izcēlās 87.minūtē, kad ar fantastisku sitienu noslēdza Migela Almirona piespēli soda laukumā - 2:0.

Uz vēlāku laiku tika pārceltas abas Mančestras komandu spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu