Ankipāna paskaidrojums, 15 miljoni un Dārziņa pateicība leģionāriem. Kāda bija Rīgas "Dinamo" pirmā sezona?

CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" komandas ceļojums pa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) apcirkņiem sākās 2008.gadā, kad arī dzima šis čempionāts. Kopš tā laika jau gandrīz izaugusi jauna līdzjutēju paaudze, kuras pārstāvji pat nezina vai vien dzirdējuši nostāstus par notikušo debijas sezonā. 

Portāla TVNET sporta aplādes "Čempionu brokastis" 20.sērijas viesis bija Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kurš piedalījās arī atjaunotā Rīgas "Dinamo" izveidē.

Ar Koziolu pārrunājām "Dinamo" pirmsākumus 2008.gadā, kad ideja par Latvijas komandu KHL kļuva par realitāti.

Pirms vairāk nekā 12 gadiem nepieciešamās sarunas par finansējuma piesaisti aizvadīja Aigars Kalvītis un tagadējais "Dinamo" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Koziols tolaik bija kluba prezidents, kurš noalgoja Normundu Sējēju par vienības ģenerālmenedžeri, bet pēc tam jau tika parakstīts līgums ar galveno treneri Jūliusu Šupleru.

LHF ģenerālsekretārs atklāja, kā 2007.gadā pasaules čempionāta laikā tikās ar Krievijas hokeja vides pārstāvjiem, lai pārrunātu viņa īpašumā esošās komandas "Rīga 2000" dalību Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Šī iecere gan neieguva reālas aprises.

Koziols atminoties, ka pirmajā sezonā Rīgas "Dinamo" budžets varēja būt 13 līdz 15 miljonu eiro liels, kas vēsturiski ir viens no apjomīgākajiem 13 sezonu laikā.

Pārsteidzošs esot bijis 2008.gada septembra rīts, kurā "Dinamo" vadība uzzinājusi par vienības pamatvārtsarga Edgara Masaļska kautiņā Vecrīgā salauzto potīti. Bijušais kluba prezidents savā klēpjdatorā joprojām glabā incidentā iesaistīto hokejistu paskaidrojumus par tā vakara notikumiem.

Komanda pirmajā sezonā spēlēja pārsteidzoši labi, bet Koziols uz šādu sniegumu esot pamatoti cerējis jau pirms KHL starta. Vienībā bija pulcēti labākie Eiropā spēlējošie latvieši, kā arī ļoti spēcīgi viesspēlētāji.

Kādā no sezonas mačiem Koziols esot ģērbtuvē apsēdies blakus Laurim Dārziņam, kurš paudis, ka sezonas ievads bez leģionāriem komandā būtu daudz bēdīgāks.

Sarunas laikā pārrunājām arī Marsela Hosas ārpuskārtas piesaisti "Dinamo", Alekseja Širokova atbrīvošanu no kapteiņa pienākumiem un to, kāpēc pēc pirmās sezonas Koziols atstāja komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu