RFS futbolistu uzvara saasina cīņu par Latvijas virslīgas titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Elvis Žaldaris/RFS

"Optibet" futbola virslīgas vicelīdere RFS svētdien izcīnīja drošu uzvaru 18.kārtas spēlē, turpinot pakaļdzīšanos līderei "Riga" komandai.

RFS savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzveica turnīra pastarīti "Tukums 2000"/TSS vienību.

Jau spēles sestajā minūtē atgriešanos RFS sākumsastāvā atzīmēja Vjačeslavs Isajevs, kurš pēc stūra sitiena saņēma Darko Lemajič pāradresētu bumbu un ar galvu raidīja to vārtos - 1:0.

Rīdzinieki pārsvaru dubultoja 29.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā viesi nespēja izraidīt bumbu, tai nonākot pie Jāņa Ikaunieka, kurš ar nekļūdīgu sitienu panāca 2:0.

Otrā puslaika ievadā, 51.minūtē, pēc Lemajiča atspēles ar papēdi no tuvas distances Tomislavs Šaričs panāca 3:0. Puslaika turpinājumā Rīgas komandai bija iespēja palielināt savu pārsvaru, taču ciemiņus no vēl pāris zaudētiem vārtiem glāba vārtu konstrukcija un vārtsargs Ivans Baturins.

RFS virslīgā nav zaudējusi pēdējās astoņās cīņās, septiņās no tām izcīnot uzvaras.

Turpretī tukumnieki šosezon vēl nav uzvarējuši un savu pirmo uzvaru debijā virslīgā vēl tikai gaida. Pēc diviem neizšķirtiem pēdējos piecos mačos piedzīvoti zaudējumi, pēdējās divās spēlēs - graujoši. Ar 2:5 viesos nācās piekāpties "Riga" un ar 0:5 savā laukumā - "Liepājai".

Abu vienību iepriekšējā tikšanās reizē pārāki ar 3:0 viesos bija rīdzinieki. 

RFS šajā mačā nevarēja palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Aleksandrs Solovjovs, bet viesiem līdzīga situācija bija Jānim Krautmanim. Tāpat uz vienu maču diskvalificēts bija arī RFS treneris Marjus Skinderis.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 48 punktiem 18 spēlēs ieņem "Riga", kas par diviem punktiem apsteidz RFS. 34 punkti 18 spēlēs ir "Valmierai", aiz kuras ar 27 punktiem seko "Spartaks". "Ventspils" 18 cīņās sakrājusi 26 punktus. Aiz pirmā piecinieka ar 20 punktiem 17 dueļos seko "Liepāja", par četriem punktiem mazāk iekrājusi "Daugavpils" 18 spēlēs un par pieciem punktiem - "Metta" 18 mačos. "Jelgava" seko ar 14 punktiem 18 mačos, bet "Tukums 2000"/TSS tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu