Daugaviņš palīdz "Vitjaz" izcīnīt uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" komanda svētdien svinēja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Vitjaz" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", kas ārpus pieteikuma atstāja citu latviešu uzbrucēju Robertu Bukartu.

Abas komandas trešajā minūtē apmainījās gūtiem vārtiem un turpmākajā mača gaitā spēles rezultāts palika nemainīgs 1:1. Vispirms mājiniekus vadībā izvirzīja Svjatoslavs Grebenščikovs, bet ātri vien Antons Sizovs izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, un vārti netika gūti arī papildlaikā, līdz ar to dueļa uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā. To ar neprecīzu "bullīti" iesāka Daugaviņš, taču tas netraucēja mājiniekiem sēriju uzvarēt ar 2:0. Uzvaras metiens šajā mačā bija Matīasam Tedenbī. 

Daugaviņš šajā duelī laukumā pavadīja 18 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un bloķēja divus raidījumus.

"Vitjaz" četrās spēlēs guvusi četrus punktus, kas dod astoto vietu Rietumu konferencē, kur "Severstaļ" ar pieciem punktiem ir piektā.

Svētdienu kā vienīgā bez zaudējumiem uzsāka Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", taču kanādieša trenētie vīri viesos ar 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu.

Tāpat neveiksmi cieta arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak", kas mājās ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Minskas "Dinamo".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu