Vladislavs Tretjaks: Gaidām Latvijas premjerministra vēstuli (26)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Tretjaks
Vladislavs Tretjaks Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas Hokeja federācijas (FHR) prezidents Vladislavs Tretjaks 17. septembrī gaida Latvijas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vēstuli, lai izspriestu, kā rīkoties 2021. gada pasaules čempionāta sakarā. 

"Par 2021. gada pasaules čempionātu varēšu atbildēt tikai pēc 17. septembra. Kā teica IIHF prezidents Renē Fāzels, kurš bija Maskavā, mēs gaidām Latvijas premjerministra vēstuli. Oficiālu vēstuli. Ja tāda būs, tad apspriedīsim jautājumu padomes sēdē," aģentūrai TASS pauda Tretjaks. 

Lielākajās Baltkrievijas pilsētās turpinās plaši protesti pret Baltkrievijas autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu.

Latvijas valdība, reaģējot uz kaimiņvalstī notiekošo, uzskata, ka kopīgi organizēt 2021. gada pasaules čempionātu ar Baltkrieviju nav iespējams. 

"Bet, kā teica Fāzels, pagaidām nekādas izmaiņas nav plānotas, paziņojumu šajā sakarā nav. 2014. gadā tur bija izcils pasaules čempionāts, un man nav šaubu, ka viņi spēs nodrošināt drošību un kārtību un turnīru sarīkotu visaugstākajā līmenī," izteicās Tretjaks. 

IIHF viceprezidents Kalervo Kummola no Somijas gan paudis pārliecību, ka čempionāts jāpārceļ uz citu valsti, bet viņa viedokli neviens neesot atbalstījis. 

Teorētiski būtu iespējams sarīkot 2021. gada pasaules čempionātu tikai Latvijā, pagājušajā nedēļā TVNET sporta podkāstā "Čempionu brokastis" pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Rīga un Minska 2017. gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Iepriekš Tretjaks pauda pārliecību, ka Krievija varētu uzņemties organizēt 2021. gada pasaules čempionātu Baltkrievijas vietā. 

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu