Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: "Eiropiešu duelis" un Regžas "hat-trick"

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Marko Regža
Marko Regža Foto: www.fcdaugavpils.lv

Tā nu sakrita, ka, Latvijas "Optibet" futbola virslīgas spēles atsākot, uzreiz savā starpā tikās abas mūsu komandas, kuras turpina pārstāvēt Latvijas Eiropas kausu izcīņā - UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas dalībnieces FK "Ventspils" un "Riga FC". Jau šonedēļ abām savā laukumā jātiekas ar attiecīgi titulētāko Norvēģijas klubu Tronheimas "Rosenborg" un Sanmarīno čempionu "Tre Fiori". Savstarpējā spēle bija laba pēdējā pārbaude.

Abām komandām jārisina savus uzdevumus arī virslīgas turnīrā, tā ka diezin varēja būt runa par kaut kādu spēku taupīšanu (rīdzinieki gan spēli sāka bez Brisolas un Kule Mbombo, taču rezervju soliņš komandai ir tik garš un līdzvērtīgs, ka tas nebūt neliecina par spēku jeb līderu taupīšanu) - "Riga FC" nedrīkst atļauties zaudēt punktus cīņā par titulu ar RFS, bet FK "Ventspils" spēkojas par bronzas medaļām un par vietu Eiropas kausos 2021./2022. gada sezonā ar FK "Valmiera" un Jūrmalas "Spartaku". Tā ka laukumā bija bezkompromisa spēkošanās, par ko liecina ar septiņi brīdinājumi abu komandu spēlētājiem.

"Riga FC" spēli aizvadīja bez sava galvenā trenera Oļega Kononova, kas jau paspēja radīt dažādas runas un baumas. Cik maz tomēr vajag sazvērestības teoriju cienītājiem… Treneris devies mājup ģimenes apstākļu dēļ. Neesmu pilnvarots izplatīt informāciju, taču tie patiešām ir ģimenes apstākļi un tiem nav nekāda sakara ar komandas sniegumu, trenera attiecībām ar kluba vadību un vispār - ar futbolu. Ir privātas lietas, par kurām cilvēki negrib runāt publiski, un tieši tāpēc tās arī ir privātas lietas.

"Riga FC" uzvarēja ar 2:0 un laikam jau uzvara bija likumsakarīga, kaut gan viss varēja būt arī citādāk - ventspilnieki varēja panākt arī neizšķirtu. "Riga FC" papildina savas rindas un Ventspilī čempionu rindās pirmo reizi redzējām augumā raženo melnkalnieti Stefanu Miloševiču (viņš pēc lieliskas Vladislava Fjodorova piespēles arī guva pirmos vārtus), bet tuvākajā laikā komandu papildinās arī argentīniešu pussargs Bravo, turpretī ventspilnieku rindas kļuva vēl retākas - komandu pametis gruzīns Guga Palavandišvili, kurš devies uz Grieķijas virslīgas komandu PAS "Lamia". Tiesa, spēlē ar "Rosenborg" viņš tik un tā nevarētu palīdzēt noraidījuma dēļ iepriekšējā Eiropas kausu mačā, taču tendence - spēlētāji pamet komandu - nav iepriecinoša. FK "Ventspils" pārtrūka triju uzvaru un piecu pēc kārtas nezaudētu spēļu sērija.

Otrs 18. kārtas notikums, kuru nevar neizcelt, ir Marko Regžas "hat-trick" BFC "Daugavpils" rindās Slokā pret Jūrmalas "Spartaku". 21 gadu vecajam uzbrucējam tas ir pirmais "hat-trick" virslīgā viņa karjerā, viņa rēķinā ir seši vārti virslīgā tikai astoņās spēlēs Daugavpils komandas rindās, Marko sekmīgi aizvadīja pēdējās divas spēles U21 izlases rindās (guva vārtus gan spēlē ar Serbiju, gan ar Igauniju), tā ka būtu tikai likumsakarīga viņa uzaicināšana Latvijas izlasē… Vismaz uz koptreniņiem.

Regža kļuva par ceturto spēlētāju, kurš šosezon guvis trīs vārtus vienā spēlē virslīgā - pēc Kule Mbombo, Toluvalases Arokodares un Artūra Karašauska.

Daugavpilieši bija gan iedzinējos (0:1), gan divreiz vadībā (2:1 un 3:2), tomēr viņiem neizdevās pārtraukt spēļu sēriju bez uzvarām - komanda spēlē interesanti un pat labi, taču tikai viens panākums 11 spēlēs un jau piekto spēli pēc kārtas neizdodas pieveikt "Spartaku". Jūrmalas komanda, kas jau kļūst ierasti, atkal papildinājusi sastāvu ar jauniem spēlētājiem, un tas ir pieteikums cīņā par bronzas medaļām - ventspilniekus spartakieši jau ir apsteiguši, līdz Valmieras komandai tikai 4 punkti, turklāt "Spartakam" ir par vienu aizvadītu spēli mazāk.

Toluvalase Arokodare joprojām ir FK "Valmiera" rindās, sarunās ar RSC "Anderlecht" iestājusies pauze (vai tās vispār turpināsies un vai valmierieši nepaliks bešā - rādīs laiks), bet Valmieras komandu papildinājuši jauni spēlētāji un nerimst joprojām kaislības attiecībā uz "atstādinātajiem" futbolistiem un jau uz RFS aizgājušo Vitāliju Jagodinski. LFF Spēlētāju statusa un pāreju komiteja lēma par labu Jagodinskim, Mikolam Musolitinam un Andrejam Kožuharam, viņiem kļūstot par brīvajiem aģentiem, taču Valmieras puse negrasās maksāt kompensāciju un gan Musolitinu, gan Kožuharu joprojām uzskata par saviem spēlētājiem. Tiks iesniegta apelācija, un turpinājums acīmredzot sekos. Tas viss gan pagaidām īpaši neietekmē Valmieras komandas sniegumu, kaut gan uzvara pār FK "Metta" nenāca viegli - tikai 1:0 un nebija arī daudz iespēju vēl gūt vārtus. Uzvaras vārtus nokārtoja jaunpienācēji - Ndoije piespēlēja, bet Guejē iesita. Valmieras komandai tagad ir 6 uzvaras pēdējās 7 spēlēs un viens neizšķirts.

Rāpjas augšup turnīra tabulā FK "Liepāja" - 3:1 uzvara pār FK "Jelgava". Pēdējās 6 spēlēs liepājniekiem ir tikai viens zaudējums, un viņi vēl arī var iesaistīties cīņā par vietu Eiropas kausos. Jau šonedēļ (16. septembrī) FK "Liepāja" un Jūrmalas "Spartaks" aizvadīs no pirmā riņķa pārcelto spēli un pēc tās liepājnieku izredzes kļūs vēl skaidrākas (tas pats attiecas uz "Spartaku" - uzvaras gadījumā Valmieras komanda būs ar roku aizsniedzama). Beidzot Liepājas komandas rindās laukumā izgāja abi baltkrievu futbolisti - pussargs Jevgeņijs Berjozkins un uzbrucējs Valerijs Garbačuks. Labu spēlētāju skaits ir kļuvis vēl lielāks, un tas var izrādīties ļoti svarīgi turnīra izskaņā, kad izšķirsies galīgais vietu sadalījums.

FK "Jelgava"… Jau seši zaudējumi pēc kārtas. Komandas rindas papildinājuši labi pašmāju spēlētāji, Vladislavs Gabovs, Vladislavs Soloveičiks un Aleksejs Grjaznovs jau bija pamatsastāvā, bet Boriss Bogdaškins izgāja uz maiņu, taču pēc diviem apļiem komanda joprojām ir 9. vietā. Tiesa, līdz 7. un 8. vietai ir tikai attiecīgi divi un viens punkts, taču - šie punkti kaut kur ir jāgūst. Šajā ziņā ļoti svarīga Jelgavas komandai būs nākamā spēle, kas ievadīs trešo apli - svētdien Tukumā.

Tolu šajā kārtā vārtus neguva un labāko vārtu guvēju sarakstā viņam nedaudz pietuvojās Kule Mbombo un Nemanja Belakovičs - Toltu ir 15 vārti, Kule Mbombo 11 un Belakovičam 10 vārti. Te ir sava intriga.

Foto: Ekrānšāviņš no optibetvirsliga.com
Foto: Ekrānšāviņš no optibetvirsliga.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu