Divi posmi pēc kārtas un ar krietni mazāk skatītājiem - pasaules rallijkross Biķerniekos

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET kolāža

19. un 20. septembrī Biķernieku trase kļūs par pasaules rallijkrosa mājvietu, jo šeit notiks Neste World RX of Rīga. Pandēmijas dēļ tas varēja arī nenotikt, bet tagad Rīgā notiks nevis viens, bet veseli divi čempionāta posmi - katrs savā dienā.

Izklausās jocīgi - autosacīkstes bez skatītājiem. Taču tāda ir šī laika realitāte ne tikai pasaules rallijkrosa čempionātā World RX. Pat autosporta karaliene Formula 1 šogad skatāma tikai televizora ekrānā.

Šajā ziņā Latvijas skatītājiem un Rīgas viesiem ir neticami paveicies. Tomēr sacensību rīkotājs atzīst, ka daudz kas nebūs kā parasti. Izmaiņas un ierobežojumi attiecas arī uz tiem rallijkrosa faniem, kuri biļetes iegādājās jau pirms gada. 

"Tas ko mēs darām - pielāgojamies situācijai, un to pašu dara IMG, kas ir sacensību rīkotājs," saka Rīgas posma organizators, RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Strokšs norāda, ka būtiskākie ierobežojumi skars skatītāju iecienītās sēdvietas tribīnēs. Distancēšanās dēļ vietu ir mazāk, bet vairākas tribīnes un VIP zonas nemaz netiks būvētas.

Ar ko vēl jārēķinās rallijkrosa un latviešu rallijkrosa braucēju Jāņa Baumaņa un Reiņa Nitiša faniem, skaties TV Auto ziņu sižetā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu