"Islanders" izrauj uzvaru otrajā papildlaikā un panāk sesto spēli

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Ņujorkas "Islanders" otrdien Austrumu konferences fināla piektajā spēlē uzvaru izrāva otrajā papildlaikā, kā rezultātā sērijā būs jāaizvada sestais duelis.

"Islanders" ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) otrajā papildlaikā uzvarēja Tampabejas "Lightning" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-3.

Spēles rezultāts tika atklāts 16.minūtē, kad "Islanders" spēlēja skaitliskajā vairākumā. Ripa uz zilās līnijas nonāca pie aizsarga Raiena Puloka, kurš nekavējoties izdarīja spēcīgu šķēlienu, bet Andrejam Vasiļevskim redzamību vārtu priekšā apgrūtināja kapteinis Anderss Lī. "Lightning" gan nekavējās un otrā perioda piektajā minūtē 1:1 panāca Viktors Hedmans, kurš iepretim vārtiem palika nepiesegts.

Noslēdzošajās 20 minūtēs vārti netika gūti, un "sausā" aizvadīts tika arī pirmais papildlaiks, lai arī abi klubi vairākkārt varēja izcīnīt uzvaru. Par spēles varoni otrā papildlaika 13.minūtē kļuva Džordans Eberle, kurš ātrajā pretuzbrukumā pievienojās savam partnerim Lī un par to tika atalgots ar piespēli iepretim vārtiem.

"Islanders" vārtu vīrs Semjons Varlamovs šajā duelī atvairīja 36 no 37 metieniem, tverot 97,3% raidījumu. Otrā laukuma pusē Vasiļevskis atvairīja 22 no 24 metieniem, noķerot 91,7% raidījumu.

Abas komandas sērijas sesto dueli aizvadīs ceturtdien.

Finālā šī pāra uzvarētāju gaidīs Dalasas "Stars", kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārspēja Vegasas "Golden Knights".

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu