VIDEO ⟩ Ar vienu precīzu metienu ir par maz - Rīgas "Dinamo" atkal zaudē

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" un Habarovskas "Amur" hokejisti
Rīgas "Dinamo" un Habarovskas "Amur" hokejisti Foto: www.dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" sezonas tālākās izbraukuma tūres otrajā spēlē trešdien ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Habarovskas "Amur", ciešot ceturto zaudējumu šosezon piecās spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Savukārt "Amur" hokejisti guva pirmo panākumu šosezon. Habarovskas komanda pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Jau pašā spēles ievadā par bīstamu spēli galvas un kakla rajonā 2+10 minūšu sodu saņēma Endrū O'Braiens, taču mājinieki rezultātu atklāja nepilnas septiņas minūtes vēlāk. Uz zilās līnijas pie ripas tika Sergejs Tereščenko, kura metienu neredzēja Iļja Proskurjakovs - 0:1. Perioda turpinājumā abas komandas piekopa noraidījumiem bagātu spēles stilu, taču rīdzinieki rezultātu izlīdzināt nespēja, savukārt Proskurjakovs vairākkārt glāba savu vienību no lielāka deficīta.

Arī otrajā periodā pārsvars vairāk piederēja mājiniekiem, kuri 2:0 panāca pēdējā trešdaļas minūtē. Skaitlisko vairākumu realizēja Valentīns Pjanovs. Savukārt noslēdzošajās 20 minūtēs bija vērojams dinamisks hokejs abos laukuma galos. "Dinamo" savus goda vārtus iemeta aptuveni piecas minūtes līdz spēles beigām, kad Deniss Paršins, jau guļot uz ledus, piespēlēja Elisam, kurš bija nekļūdīgs no tuvas distances.

Iepriekš spēlē O'Braiens ar spēka paņēmienu satraumēja pretinieku kapteini Denisu Golubevu, bet Paršins cieta neilgi pēc rezultatīvās piespēles, kad saņēma sitienu pa galvu.

"Dinamo" šajā duelī pa pretinieku vārtiem izdarīja 40 metienus. "Amur" šajā duelī bloķēja 17 "dinamiešu" metienus, kamēr rīdzinieki ripas ceļā stājās astoņas reizes.

Lai arī "Dinamo" sezonas sākumā ir viens no labākajiem vairākumiem KHL, trešdien neizdevās realizēt nevienu no piecām iespējām.

Rīdzinieki sezonas ievadā četrās spēlēs izcīnījuši vienu uzvaru. Vispirms, galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, "Dinamo" mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris", nākamajā mačā ar 1:3 atzina vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" pārākumu, bet trešajā spēlē ar 4:3 uzveica uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Tikmēr pirmajā izbraukuma spēlē rīdzinieki izlaida trīs vārtu pārsvaru un papildlaikā ar 3:4 piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

"Dinamo" ceturto mājas spēli pagājušajā piektdienā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" neaizvadīja, jo četriem viesiem no Krievijas, īsi pēc ierašanās Latvijā, tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Šī cīņa ir pārcelta uz nenoteiktu laiku.

"Amur" šosezon jau paspējusi piedzīvot sešus zaudējumus. Sezona iesākta ar zaudējumu pret Čerepovecas "Severstaļ" (4:6), bet turpinājumā zaudēts arī Jaroslavļas "Lokomotiv", Omskas "Avangard", Magņitagorskas "Metallurg", kā arī Maskavas komandām CSKA un "Dinamo".

KHL abas komandas savā starpā pirms šī dueļa spēkojušās 29 reizes, no kurām "Dinamo" uzvarējuši 15 spēlēs. Iepriekšējā sezonā abās tikšanās reizēs pārāka bija Rīgas komanda, kas vienreiz uzvaru guva papildlaikā, bet otrreiz "bullīšos".

Pēteris Skudra ar saviem palīgiem uz šīm spēlēm līdzi ir paņēmuši: vārtsargus - Staņislavu Gaļimovu, Iļju Proskurjakovu un Bruno Brūveri; aizsargus - Metjū Majoni, Morganu Elisu, Kristapu Sotnieku, Kristapu Zīli, Ondržeju Vitāsek, Endrū O'Braienu, Ernestu Ošenieku, Rīsu Skārletu un Jāni Jaku; uzbrucējus - Lauri Dārziņu, Miku Indraši, Miķeli Rēdlihu, Zeku Mičelu, Konstantinu Komareku, Gintu Meiju, Mārtiņu Dzierkalu, Emīlu Ģēģeri, Danielu Bērziņu, Renāru Krastenbergu, Patriku Zabusovu, Denisu Paršinu, Pāvelu Černovu un Metu Vaitu.

Neliela savainojuma dēļ uzbrucējs Džeisī Lipons palika Rīgā, tāpat kā nesen parakstītie uzbrucēji Genādijs Stoļarovs un Jevgeņijs Gračovs. Robertu Mamčics turpinās spēlēt fārmklubā "Zemgale"/LLU, bet jaunie Reinis Liepiņš, Deniss Fjodorovs, Kaspars Ziemiņš, Daņila Larionovs ir Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistē Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs. Šonedēļ Skudras vadītajai komandai pievienojās aizsargu treneris no Krievijas Dmitrijs Parhomenko, baltkrievu vārtsargu speciālists Andrejs Kudins un video treneris no Krievijas Igors Makarovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu