Jūrmalā pagaidām neplāno reanimēt basketbola klubu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Bk "Jūrmala" basketbolisti
Bk "Jūrmala" basketbolisti Foto: Bk "Jūrmala" kluba Facebook lapa

Jūrmalas dome pagaidām neplāno reanimēt basketbola klubu, lai tas spēlētu Latvijas-Igaunijas basketbola līgā (LIBL), sarunā ar portālu TVNET pastāstīja pilsētas mērs Gatis Truksnis (ZZS).

2019.gada nogalē kļuva publiski zināms, ka kūrortpilsētas vadība nolēmusi vairs neatbalstīt basketbola klubu "Jūrmala", kas spēlēja LIBL čempionātā.

Nu jau bijušie komandas spēlētāji atraduši jaunas darbavietas, bet galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pievērsies dāmu basketbolam - viņš ir gan "TTT Rīga", gan Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris.

Jūrmalas mērs Truksnis TVNET pauda, ka kādu dienu līdzīga kalibra komanda pilsētā atkal varētu atgriezties, bet ne tuvākajā nākotnē.

"Esam runājuši ar domes izpilddirektoru un pilsētas sporta dzīves organizatoriem. Nolēmām, ka vispareizāk būtu sākt visu kārtot no pamatiem. No basketbola akadēmijas, no Jaunatnes basketbola līgas komandām, lai izaug materiāls meistarkomandai. Gribētos, lai vietējā komandā spēlētu pašu puiši un meitenes," sacīja Truksnis.

"Neatbalstu to, ka vienkārši nopērkam ārējus spēlētājus, uztaisām komandu. Tas nav pašmērķis.

Te tāda komanda ir Jūrmalā, te jau citur. Augstākās līgas komanda nākotnē varētu būt piramīdas virsotne, tā piramīda jāsāk būvēt no apakšas.

Neviens taču piramīdu nesāk celt no augšas. Mēs iesim šo ceļu. Drīzumā to darīsim, bet vispirms viss ir rūpīgi jāizplāno."

Jūrmalas komanda pagājušajā LIBL sezonā 22 spēlēs izcīnīja 11 uzvaras, kas pirms čempionāta pārtraukšanas turnīra tabulā deva sesto vietu. Jūrmalnieki ir 2018.gada Baltijas Basketbola līgas vicečempioni un Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļu laureāti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu