Pļaviņš/Točs EČ Majoros sāk ar uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp

Ar uzvaru Jūrmalā notiekošo Eiropas čempionātu (EČ) pludmales volejbolā trešdien sāka Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.  

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais duets Pļaviņš/Točs D grupā pirmajā laukumā ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja Beļģijas volejbolistus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli (29.), kuri Utrehtā pusfinālā latviešus atstāja aiz muguras, finālā izcīnot ceturto vietu.

Abi dueti pirmā seta sākumā spēkojās līdzīgi, bet Pļaviņš/Točs drīz vien izvirzījās vadībā ar 10:8. Pēcāk latvieši uzvarēja arī nākamajās trīs izspēlēs, bet seta galotnē jau bija vadībā ar 20:15. Pirmo seta bumbu neizdevās raidīt pretinieku laukumā, bet otrais piegājiens bija veiksmīgs.

Otrajā setā beļģi nolēma servēt pa Toču un drīz vien izvirzījās vadībā ar 8:6. Pļaviņš pēc laukuma maiņas ar precīzu spēli pie tīkla panāca neizšķirtu 10:10, bet, dodoties tehniskajā pārtraukumā vadībā ar 11:10 bija beļģi.

Arī seta turpinājumā spēle bija līdzīga (15:15), bet, tuvojoties seta izskaņai, pie tīkla veiksmīgāk spēlēja Točs (18:16), kurš pašā galotnē ar bloku nodrošināja uzvaru - 21:19.

Ceturtdien par uzvaru grupā Pļaviņš/Točs, visticamāk, tiksies ar austriešiem Klemensu Dopleru/Aleksandru Horstu, kuriem piešķirts 20.numurs.

Tajā pašā laikā pret vēl vienām Eiropas volejbola leģendām - Eiropas eksčempioniem spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru (9.) ceturtajā laukumā spēle bija paredzēta Matīsam Gabdulļinam, kurš ceļazīmi uz sacensībām nopelnīja ar piekto vietu Latvijas čempionātā pārī ar Atvaru Vildi. Jūrmalā Gabdulļins spēlē kopā Artūru Rinkeviču, kurš Eiropas U-20 čempionātā iepriekšējā nedēļā pārī ar Rūdolfu Stankeviču ieņēma sesto vietu. 

Latvijas duets uz dueli pret spāņiem neieradās, kā rezultātā saņēma tehnisko zaudējumu 0-2 (0:21, 0:21). Latvieši šajā spēlē piedalīties nevarēja tāpēc, ka Gabduļins/Rinkevičs par iespēju spēlēt Jūrmalā uzzināja vien otrdienas vakarā. Sportisti nodeva Covid-19 testu, bet atbilde vēl nav sagaidīta.

Paredzams, ka Gabduļins/Rinkevičs turnīrā iesaistīsies rītdien.

Spāņu duets Utrehtā iekļuva pusfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu