Rīgas "Dinamo" aizsargs Eliss: Šajā līgā tā nevar spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Morgans Eliss
Morgans Eliss Foto: www.dinamoriga.lv

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pretinieki kļūdas nepiedod, pēc zaudējuma norādīja Rīgas "Dinamo" komandas aizsargs Morgans Eliss.

Rīgas "Dinamo" sezonas tālākās izbraukuma tūres otrajā spēlē trešdien ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Habarovskas "Amur", ciešot ceturto zaudējumu šosezon piecās spēlēs KHL.

Savukārt "Amur" hokejisti guva pirmo panākumu šosezon. Habarovskas komanda pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Rīdzinieku labā vienīgos vārtus guva 28 gadus vecais kanādiešu aizsargs Eliss, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šosezon KHL.

Elisam šī ir otrā sezona KHL. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja hokeja klubā "Soči".

"Šodien smagi strādājām. Spēli neuzvarējām pāris mazu kļūdu dēļ. Šajā līgā tā nevar spēlēt - kļūdas netiek piedotas," kluba mājaslapā citēts Eliss.

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Iļja Proskurjakovs atvairīja 23 no 25 metieniem.

"Iļja [Proskurjakovs] nospēlēja fantastiski, viņš mūs turēja spēlē. Ir jāizmanto savas izdevības, tad arī rezultāts būtu patīkamāks," teica kanādiešu aizsargs.

Eliss guva vārtus trešā perioda izskaņā, panākot rezultātu 1:2 četras ar pusi minūtes pirms mača pamatlaika beigām.

"[Deniss] Paršins ir ļoti meistarīgs hokejists. Viņš izveidoja šo momentu, tāpēc es tiku pie iespējas mest pa vārtiem. Man atlika tikai mest pa vārtiem. Tāpat jāuzteic arī [Zeks] Mičels ar savu darbu. Šis vārtu guvums bija kopīgs darbs."

Eliss uz ledus pavadīja lielāko laiku Rīgas "Dinamo" komandā - 20 minūtes un 39 sekundes.

"Pats jūtos ļoti labi, mēs smagi strādājām treniņos, tāpēc nebūtu iemesla sūdzēties. Ar katru spēli pat jūtamies arvien labāk. Protams, arī laika zonas starpība ar Rīgu liela, bet to nevar izmantot kā attaisnošanās iemeslu. Mēs dzīvojam pēc Rīgas laika. Mums vienkārši jāizmanto savas vārtu gūšanas izdevības laukumā, tad būtu pavisam citas emocijas šobrīd."

Tikmēr rīdzinieku uzbrucējs Patriks Zabusovs pauda, ka komandai šajā mačā nepaveicās.

"Spēle brīžiem bija asa un grūta. Abām komandām bija iespējas gūt vārtus. Hokejs ir veiksmes spēle, šodien neveicās mums."

Izbraukumu Rīgas "Dinamo" noslēgs piektdien Kazahstānā, kur plkst. 14.00 Latvijas komanda spēkosies ar vietējo Nursultanas "Baris".

Rīgas "Dinamo" ar "Baris" šosezon vienreiz jau tikās. Sezonas sākumā rīdzinieki piekāpās šiem pretiniekiem savā laukumā ar rezultātu 2:3.

"Viņiem ir laba komanda. Mums jāizmanto savas vairākuma iespējas. Mums ir meistari, kas to prot. Jāspēlē ar pilnu atdevi un mums būs iespējas izbraukumu noslēgt ar uzvaru," piebilda Eliss.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" pirmdien trešajā trešdaļā izsēja trīs vārtu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmajā izbraukuma spēlē, papildlaikā ar 3:4 atzīstot Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu