NBA vadība paziņojusi 2020. gada drafta norises datumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Zane Bitere/LETA

Jauno spēlētāju izvēles ceremonija jeb drafts Nacionālajā basketbola līgā (NBA) plānots 18.novembrī, ziņo NBA.

Šī gada NBA draftā pirmā izvēle piederēs Minesotas "Timberwolves" komandai.

Iepriekš NBA drafts bija plānots 25.jūnijā, taču korekcijas ieviesa Covid-19 radītā pandēmija. Drafta ceremonija šobrīd ieplānota 18.novembrī, taču NBA neizslēdz iespēju, ka arī šis datums vajadzības gadījumā var tikt pārcelts.

NBA ziņo, ka drafts uz vēlāku laiku pārcelts, lai sniegtu klubiem iespēju labāk izvērtēt jaunos spēlētājus, starp kuriem šogad ir arī aizvadītās sezonas Spānijas čempions Artūrs Kurucs.

Kurucam gan ir iespēja atsaukt savu dalību no drafta, lai uz vietu kādā NBA komandā varētu kandidēt arī nākamgad. Šādu soli jau otro gadu pēc kārtas nolēmis spert Artūrs Žagars, kurš draftam varēs pieteikties arī nākamajos divos gados.

Ar otro numuru kādu jauno basketbolistu varēs izvēlēties Goldensteitas "Warriors", kas aizvadīja neveiksmīgu 2019./2020.gada sezonu, tāpēc draftā varēja pretendēt uz augstu izvēli. Kā trešā savu nākotnes spēlētāju nosauks Šarlotas "Hornets".

Tālāk izlozē noskaidrojies, ka ceturtā izvēle būs Čikāgas "Bulls", aiz kuras sekos Atlantas "Hawks", Detroitas "Pistons", "Knicks", Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", Fīniksas "Suns", Sanantonio "Spurs", Sakramento "Kings", Ņūorleānas "Pelicans" un Bostonas "Celtics".

Kristapa Porziņga pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā būs 18.izvēle, bet pēc tam savu spēlētāju izraudzīsies Bruklinas "Nets", kur spēlē Rodions Kurucs.

Ja pērn neapšaubāms favorīts uz pirmo numuru bija Zaions Viljamsons, tad šoreiz tiek minēti vairāki kandidāti, kuri varētu nonākt "Timberwolves" rīcībā. Starp viņiem ir arī Austrālijā sezonu aizvadījušais aizsargs Lamelo Bols, kurš profesionāļa gaitas uzsāka Lietuvas klubā "Prienai", kā arī Džordžijas Universitātes aizsargs Entonijs Edvardss un Memfisas Universitātes centra spēlētājs Džeimss Vaizmens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu