WNBA zvaigzne apprec vīrieti, kuram palīdzēja izkļūt no 50 gadu cietumsoda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maja Mūra
Maja Mūra Foto: AP/Scanpix

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Maja Mūra (Maya Moore) apprecējusi Džonatanu Aironu (Jonathan Irons), kuram viņa vasarā palīdzēja izkļūt no 50 gadu cietumsoda, vēsta ārzemju mediji.

31 gadu vecā Mūra pērn februārī pārtrauca basketbolistes karjeru, lai palīdzētu nepareizi notiesātajam Aironam.

Šobrīd 40 gadus vecajam vīrietim 1998. gadā piesprieda 50 gadu cietumsodu par ielaušanos mājā Misūri štatā un mājas īpašnieka sašaušanu.

Mājas īpašnieks, kuram bija jāatpazīst uzbrucējs starp sešiem aizdomās turētajiem, norādīja uz Aironu. Tomēr policija neatrada nozieguma vietā ne pirkstu nospiedumus, ne DNS, ne citus pierādījumus.

1998. gada decembrī 18 gadus vecajam Aironam žūrija, kuras locekļi visi bija baltādainie, piesprieda 50 gadu cietumsodu.

Martā tiesnesis paziņoja, ka prokurori nav ņēmuši vērā pirkstu nospiedumu pierādījumus. Šovasar 1. jūlijā Airons tika atbrīvots no ieslodzījuma, kurā pavadīja 22 gadus.

Mūra ir četrkārtēja WNBA čempione ar Minesotas "Lynx" komandu - 2011., 2013., 2015. un 2017. gadā.

2014. gadā viņa tika atzīta par līgas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju regulārajā čempionātā, bet gadu iepriekš viņu atzina par finālu labāko spēlētāju.

2011. gadā Mūru atzina par WNBA sezonas labāko debitanti.

Mūra ar ASV izlasi kļuva par olimpisko čempioni 2012. gadā Londonā un 2016. gadā Riodežaneiro, kā ari par pasaules čempioni 2010. gadā Čehijā un 204. gadā Turcijā.

Mūra pagaidām nav izlēmusi, vai viņa atsāks basketbolistes karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu