Latvijas U-20 hokeja izlasei gada beigās nenotiks pasaules čempionāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas U-20 hokeja izlasei nebūs jāgatavojas gada beigās paredzētajam pasaules čempionātam I divīzijas A grupā Dānijā, jo tas kopā ar virkni citu čempionātu ir atcelts Covid-19 situācijas dēļ, ceturtdien nolēma Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

IIHF padome ceturtdien nobalsoja par turnīru atcelšanu 2020./21.gada sezonā, ievērojot IIHF Covid-19 ekspertu grupas ieteikumus.

Izņemot 2021.gada pasaules junioru čempionātu, visi zemāko divīziju turnīri vīriešu U-20 vecuma grupā tiks atcelti. Tas nozīmē, ka Latvijas junioriem gada nogalē nebūs jābrauc uz pasaules čempionātu I divīzijas A grupā Dānijā, bet Igaunija Tallinā nerīkos pasaules čempionātu I divīzijas B grupā.

Tiks atcelts arī 2021.gada hokeja U-18 pasaules čempionāts sievietēm kopā ar visiem citiem turnīriem sieviešu U-18 kategorijā.

IIHF padome sekoja Ekspertu grupas ieteikumiem, kuros tika minētas bažas par pasākuma rīkotāju spēju rīkot turnīru drošā vidē un neradot potenciāli lielus finansiālus riskus, ja turnīrs tiktu atcelts vai kāds dalībnieks saslimtu.

"Prasība, lai katrs turnīra rīkotājs nodrošinātu sacensību "burbuli ", nav reāla mūsu zemāko divīziju turnīru organizatoriem, daudzus no kuriem jau ir finansiāli ietekmējusi Covid-19 pandēmija," sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels. "IIHF nav resursu, kas nepieciešami, lai pienācīgi uzraudzītu šo turnīru drošu darbību, lai varētu izpildīt obligātās prasības veselībai un drošībai Covid-19 dēļ."

Padome apstiprināja arī finansiālo atbalstu Covid-19 krīzes ietekmētajām federācijām.

"Izvēloties atcelt šos turnīrus tūlīt, mēs varam izvairīties no situācijas, kad turnīra organizatori lieki tērē naudu šo turnīru sagatavošanai," sacīja Fāzels. "Nauda, ??kas būtu izmantota šiem turnīriem, palīdzēs organizatoriem pārvarēt šo sezonu, koncentrēties uz vietējās hokeja saimniecības attīstību, nākamgad atgriežoties gatavībā atkal spēlēt starptautisku hokeju."

Fāzels arī apstiprināja, ka IIHF padome centīsies izveidot jaunu Covid-19 palīdzības fondu, lai palīdzētu atbalstīt nacionālās asociācijas, kas būtu organizējušas un/vai piedalījušās vīriešu U-20 vai sieviešu U-18 turnīru rīkošanā.

Pašlaik IIHF padomes lēmums neietekmē vīriešu un sieviešu pieaugušo turnīrus, tostarp 2021.gada pasaules hokeja čempionātu vīriešiem un sievietēm. Šī atcelšana neietekmē arī 2021.gada pasaules čempionātu hokejā U-18 grupā visās vīriešu divīzijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu