"Riga" un "Tre Fiori" spēle UEFA Eiropas līgā pārtraukta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Riga" futbolisti
FK "Riga" futbolisti Foto: FK "Rīga" kluba mājas lapa

Latvijas čempione futbolā "Riga" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā ceturtdien uzņēma Sanmarīno komandu "Tre Fiori", taču spēle vētras apstākļos netika pabeigta apgaismojuma problēmu dēļ.

Vētras apstākļos Rīgā, "Skonto" stadionā, jau "Riga" - "Tre Fiori" astotajā minūtē izdzisa daļa gaismas prožektoru.

Kamēr tika gaidīta to iedegšanās, sprāga spuldze virs tiesnešu soliņa, kas izraisīja 20 minūtes ilgu pārtraukumu, aizsūtot rezervistus un komandu treneru personālu uz tribīnēm.

Atsākot spēli 20 minūtes puslaika beigās kompensētas netika, bet pēc pārtraukuma komandas laukumā vairs nedevās, rezultātam paliekot 0:0 un spēli pārceļot. Kad tā notiks, pagaidām nav zināms.

Sanmarīno komanda valsts čempionātā uzvarējusi septiņas reizes, bet vēl sešreiz virs galvas celta arī valsts kausa trofeja. "Tre Fiori" ir Sanmarīno titulētākā futbola komanda.

"Tre Fiori" pagājušajā sezonā vietējā čempionātā uzvarēja pēc astoņu gadu pārtraukuma. Tas deva tiesības šosezon spēlēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kur ar 0:2 atzīts Ziemeļīrijas komandas Belfāstas "Linfield" pārākums.

Šī "Tre Fiori" ir pirmā reize UEFA rīkoto turnīru kvalifikācijas otrajā kārtā.

"Riga" sezonu starptautiskajā arēnā sāka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā, kur ar 0:2 (0:0) piekāpās iepriekšējā sezonā Izraēlā triumfējušajai Telavivas "Maccabi" komandai.

Zaudējums Čempionu līgas kvalifikācijā nozīmēja dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā.

Otrajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā kopumā piedalīsies 92 komandas, bet tikai uzvarētājas sasniegs nākamo kārtu.

Spēles kvalifikācijas otrajā kārtā tiks aizvadītas 17.septembrī. Gadījumā, ja pamatlaiks noslēgsies neizšķirti, tiks aizvadīts papildlaiks un vēlāk arī "pendeļu" sērija, ja tāda būs nepieciešama.

Šosezon visās četrās kvalifikāciju kārtās komandas aizvadīs vienu spēli. Lai iekļūtu grupu turnīrā, jāpārvar četras kārtas.

Aizvadītajā sezonā par UEFA Eiropas līgas čempioni

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu