KHL lūgusi atcelt "Jokerit" komandai noteikto karantīnu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība vērsusies pie Somijas Veselības ministrijas ar lūgumu priekšlaikus pārtraukt Helsinku "Jokerit" komandai noteikto divu nedēļu karantīnu, ziņo "Sport-Ekspress".

"Jokerit" komandai 11.septembrī vietējā Veselības ministrija lika doties divu nedēļu karantīnā, jo 9. septembrī Somijas vienība savā laukumā spēkojās ar Ņižnekamskas "Ņeftehimik", kurā nākamajā dienā Rīgā tika atklāti četri Covid-19 saslimšanas gadījumi.

KHL paudusi, ka vēlāk neviens no "Ņeftehimik" vienības pārstāvjiem veiktajiem testiem nebija pozitīvs, tāpēc lūdz Somijas atbildīgās iestādes priekšlaikus pārtraukt noteikto karantīnu.

Līgas prezidents Alekejs Morozovs ceturtdien Krievijas presē asi kritizēja tieši Rīgā lietoto Covid-19 testēšanas metodoloģiju, kas uzrādot daudz pozitīvu gadījumu. Viņš gan pauda, ka Latvijā izmanto neuzticamus eksprestestus, kas nav tiesa.

Koronavīruss ceturtdien uzliesmoja arī Nursultanas "Baris" komandā. Tiek ziņots, ka Kazahstānas vienībā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 12 komandas locekļiem un treneru personālam. 

"Baris" noteikta divu nedēļu karantīna. Līdz ar to pārceltas nākamās sešas Nursultanas komandas spēles, tostarp pret Rīgas "Dinamo", ar kuru bija paredzēta tikšanās piektdien. 

Rīgas "Dinamo" komandai šajā sezonā viena spēle jau tika atcelta. Arī toreiz iemesls bija Covid-19. Vīruss tika konstatēts "Ņeftehimik" vienībā, kas pagājušajā nedēļā bija ieradusies uz maču Latvijas galvaspilsētā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu