Arī FIBA izlašu spēles notiks "burbuļos"

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada beigās un nākamā gada sākumā valstsvienības Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) rīkotās spēles aizvadīs vienā norises vietā, nevis mājās vai viesos, piektdien paziņoja organizācija.

FIBA izpildkomiteja lēmumu par izlašu spēlēm, kas paredzētas šā gada novembrī un nākamā gada februārī, pieņēma, izvērtējot veselības riskus un saņemot ieteikumus no medicīnas un sacensību komisijām. 

Jaunie noteikumi paredz, ka spēles netiks aizvadītas viesos vai mājās, bet gan vienā norises vietā, par ko iepriekš FIBA būs jāvienojas ar konkrēto valsti, kas apņēmusies uzņemt mačus.

Norises vietā būs jāveic Covid-19 testi, kā arī jāievēro strikts pārvietošanās režīms, jo komandas tikpat kā dzīvos "burbulī".

FIBA ziņo, ka spēļu norises vieta tiks izlemta katrā reģionā atsevišķi, bet vienā "burbulī" būs 4-8 komandas, proti, viena vai divas 2021.gada Eiropas čempionāta apakšgrupas.

Latvijas vīriešu izlase novembrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izbraukumā plānoja tikties ar Grieķiju un Bosniju un Hercegovinu, bet februārī Rīgā paredzēti dueļi pret Bulgāriju un Grieķiju. 

Tikmēr dāmu izlase novembrī bija iecerējusi doties uz Vāciju un Horvātiju, kamēr februārī mājās bija plānoti mači ar Ziemeļmaķedoniju un Vāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu