Perspektīvais hokejists Egle izīrēts Ungārijas klubam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Haralds Egle.
Haralds Egle. Foto: facebook.com

Latvijas hokeja uzbrucējs Haralds Egle līdz Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonas sākumam izīrēts Ungārijas klubam Miškolcas "DVTK Jegesmedvek".

23 gadus vecais Egle šogad absolvēja Klārksona Universitāti ASV, bet uzreiz pēc tam parakstīja divu gadu līgumu ar AHL komandu Manitobas "Moose", kas ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vinipegas "Jets" fārmklubs.

Miškolcas klubs savā mājaslapā ziņo, ka Egle komandai pievienosies nākamās nedēļas sākumā.

"Esmu priecīgs, ka pēc ilgas pauzes atkal varēšu spēlēt hokeju. Manai ģimenei tagad būs vieglāk sekot līdzi mačiem, jo tie notiks Eiropā. Domāju, ka spēlēšana Miškolcas komandā man palīdzēs sagatavoties AHL līmenim," pauda Egle.

"DVTK Jegesmedvek" komandas galvenais treneris ir kanādietis Deivs Elisons, kur iepriekš strādājis AHL, kā arī bijis Kolorādo "Avalanche" un Pitsburgas "Penguins" skauts.

Miškolcas komanda spēlē Slovākijas augstākajā līgā.

Egle iepriekšējās četras sezonas pavadīja NCAA, pārstāvot Klārksona Universitātes komandu "Golden Knights".

Savā pēdējā sezonā viņš 32 mačos guva 14 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles, bet kopumā NCAA Eglem četru sezonu laikā 135 spēlēs bija 44 vārti un 61 rezultatīva piespēle.

Egle hokejista gaitas uzsāka Liepājā, bet jau kopš 2011.gadā viņš savas prasmes kaldināja Ziemeļamerikā. Pirmos divus gadus viņš spēlēja Austrumu junioru hokeja līgā (EJHL), bet nākamās trīs sezonas bija Savienoto Valstu Hokeja līgas (USHL) komandu sastāvos.

Egle pārstāvējis dažāda vecuma grupu Latvijas jaunatnes izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav spēlējis.

"Moose" komanda AHL sezonas pārtraukšanas brīdī ieņēma pēdējo vietu Centrālajā divīzijā. Vienība ir Vinipegas "Jets" fārmklubs un spēlē tajā pašā arēnā, kurā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu