"Optibet" virslīgas trešais aplis sākas ar piecām spēlēm vienā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Optibet" futbola virslīgā svētdien tiks izspēlēti visi pieci kārtas mači, "Valmierai" viesos pret "Riga" aizvadot pirmo maču bez Vācijas bundeslīgas klubam "Koln" izīrētā virslīgas labākā vārtu guvēja Toluvalases Arokodares.

"Riga" uzņems "Valmieru" plkst.19 "Skonto" stadionā. Tiešraidē spēli translēs kanāls "Best4Sport".

Pirms tam 12 spēlēs virslīgā nezaudējusī 'Riga" pēdējos sešos mačos divreiz laukumu atstājusi nokārtām galvām. Vienreiz tas notika Čempionu līgas mačā viesos pret Televivas "Maccabi" (0:2), otrreiz - 17.virslīgas kārtā, ar tādu pašu 0:2 rezultātu zaudējot viesos RFS.

"Valmieru" lielā mērā var uzskatīt par virslīgas rezultatīvākā futbolista Arokodares komandu. Ar viņu ierindā valmierieši septiņās pēdējās virslīgas kārtās nav zaudējuši. Šī būs pirmā cīņa bez leģionāra sastāvā.

Šosezon abās savstarpējās spēlēs pārāka bijusi "Riga" - pirmajā riņķī mājās ar 2:0, otrajā aplī viesos - ar 1:0.

Sakrāto brīdinājumu dēļ svētdienas duelī "Riga" nevarēs palīdzēt Stefans Paničs.

Bez Arokodares, kurš šosezon guvis 15 vārtus, 'Valmieras" nākamajam labākajam vārtu ieņēmējam Ērikam Punculam ir tikai četri "goli". Tikmēr "Riga" aptverē ir daudz vairāk vārtu apdraudētāju, kaut gan Kuls Mbombo ar 11 vārtiem ir izteikts līderis.

Vēl divu medaļu tīkotāju cīņā stadionā "Arkādija" RFS uzņems "Ventspili". Šo cīņu tiešraidē plkst.17.00 translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

RFS šobrīd noteikti ir uz viļņa, jo pēdējos deviņos mačos tikai reizi zaudējusi, Eiropas līgas mačā izbraukumā ar 0:1 piekāpjoties Belgradas "Partizan". Īpaši rīdziniekus spārno 30.augusta uzvara viesos pār "Riga", kas ļāvusi samazināt atpalicību no līdervienības līdz diviem punktiem.

"Ventspils", kaujoties ar finansiālām un tā rezultātā arī sastāva problēmām, pēdējās divas spēles spēcīgiem pretiniekiem ir zaudējusi savā laukumā. Latvijas čempionātā ar 0:2 nācās piekāpties "Riga", bet Eiropas kausa izcīņā ar 1:5 - "Rosenberg".

Abu klubu līdzšinējās spēlēs šajā sezonā uzvarējuši mājinieki - Rīgā RFS bija pārāka ar 1:0, Ventspilī mājinieki revanšējās ar 3:2.

Sakrāto brīdinājumu dēļ svētdienas duelī "Ventspilij" nevarēs palīdzēt Lukass Vilela.

Kamēr RFS ar 50 gūtajiem vārtiem ir čempionāta rezultatīvākā vienība, ventspilniekiem šajā rādītājā izceļas Jevgeņijs Kozlovs un Kaspars Svārups.

Trīs spēles sāksies plkst.15.

"Daugavas" stadionā "Metta" uzņems pretendenti uz medaļām Jūrmalas "Spartaku", spēli tiešraidē translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

"Metta" pēdējās četrās spēlēs ir zaudējusi spēcīgiem pretiniekiem - RFS (1:5), "Riga" (0:3), "Ventspilij" (1:2) un "Valmierai" (0:1).

Tikmēr jūrmalnieki pēc četru nezaudētu spēļu sērijas iepriekšējā mačā ar 2:3 viesos piekāpās "Liepājai".

Abos mačos šosezon uzvaru guvis "Spartaks" - 2:1, 2:0.

"Spartaka" rindās atkal dzīvības zīmes vārtu gūšanā sācis izrādīt Nemanja Belakovičs, kurš ar 11 vārtiem ir pirmais snaiperis no līgā palikušajiem futbolistiem. Ari "Metta" rindās ir vīrs, kam iepaticies gūt vārtus. Tas ir Raimonds Krollis, kura kontā jau astoņi "goli".

Daugavpils stadionā "Celtnieks" tiksies "Daugavpils" un "Liepāja", maču tiešraidē translējot interneta portālam "Sportacentrs.com".

"Daugavpils" pēdējās 11 spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru - 1:0 pret "Metta", šajā laikā sakrājot septiņus punktus. Pēc četriem zaudējumiem pēc kārtas iepriekšējā kārtā daugavpilieši viesos spēlēja 3:3 ar Jūrmalas "Spartaku".

Pilnīgi pretējā virzienā dodas "Liepāja", kas pēc trim zaudējumiem izcīnījusi trīs neizšķirtus un pēdējās trīs spēlēs uzvarējusi "Tukums 2000"/TSS (5:0), "Jelgavu" (3:1) un "Spartaku" (3:2).

Savstarpējās spēlēs "Liepāja" uzvarējusi ar 2:0, otru maču aizvadot neizšķirti - 1:1.

"Liepājai" trīs spēlētāji iesituši no sešiem līdz astoņiem vārtiem, Artūram Karašauskam tiekot līdz skaitlim astoņi. Pretinieku rindās Marko Regža guvis sešus vārtus, trīs no tiem - vienā spēlē.

Piektajā mačā Tukuma pilsētas stadionā "Tukums 2000"/TSS uzņems "Jelgavu", maču  tiešraidē translējot interneta portālam "Sportacentrs.com".

Abām komandām līdzi velkas sešu zaudējumu sēriju, un vismaz viena no tām šo sēriju pārtrauks.

Savstarpējās spēlēs jelgavnieki divreiz ir izrāvuši 2:1 uzvaru.

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 18 spēļu kārtām ar 48 punktiem ieņem "Riga", kas par diviem punktiem apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 27 punktiem seko "Spartaks". "Ventspils" sakrājusi 26 punktus. Aiz pirmā piecinieka ar 23 punktiem seko "Liepāja", 16 punkti ir "Daugavpilij", 15 - "Metta" un14 - "Jelgavai", bet "Tukums 2000"/TSS tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu